Makedonci ne znaju odakle prijeti opasnost: “Hrvatska je apsolutni favorit”

Makedonci ne znaju odakle prijeti opasnost: “Hrvatska je apsolutni favorit”

Hrvatska i Makedonija danas će istrčati na parket zagrebačke Arene u trećoj utakmici Eurobasketa...

Makedonska košarkaška reprezentacija/Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Hrvatski košarkaši ‘odradili’ su dan odmora na Eurobasketu koji se, između ostaloga, održava i u Zagrebu te kao zapete puške čekaju današnji sraz s Makedonijom – prvu prigodu za ispiranje gorkog okusa nes(p)retnog poraza od Grčke.

Po jedna pobjeda i poraz kapital je koji obje momčadi unose u međusobni okršaj, a favorit na papiru definitivno je sastav Velimira Perasovića. Toga su itekako svjesni i Makedonci, premda je iz rukava zasigurno pomalo isukana i popularna ‘pila naopako’.

“Pobjeda nad Nizozemcima dodatno je poboljšala atmosferu u momčadi; trebamo još jedan trijumf za plasman u osminu finala, ali za nas je ključna utakmica Gruzija. To, ipak, ne znači da i protiv Hrvatske nećemo tražiti pobjedu. Imaju brojne vrhunske igrače i praktički je nemoguće otkriti odakle prijeti najveća opasnost”, kaže Damjan Stojanovski.

Kockastima će veliku prijetnju predstavljati najbolji makedonski košarkaš Aleksandar Kostovski, razigravač koji je do sada na konto upisao 33 poena uz čak 65 posto šuta. “S Grcima smo imali mnogo padova u igri, dok je situacija s Nizozemskom bila dosta drukčija, zbog čega smo na koncu i pobijedili – znali smo i da je ta utaknmica jedna od ključnih. Hrvatska je apsolutni favorit, ekipa koja ide po medalju, no pokušat ćemo ih iznenaditi. Nećemo psihički pasti ako i izgubimo jer je taj ogled veliki trening za presudan okršaj s Gruzijom. Ako pobijedimo Hrvate – super, ako ne – nikome ništa”, misli Kostoski.

Ogled je u zagrebačkoj Areni na rasporedu u 21 sat, a hrvatski navijači s nestrpljenjem čekaju vijesti o statusu Bojana Bogdanovića (zaradio potres mozga kontra Slovenije). Makedonija pak nema problema s ozljedama i izostancima, ponešto je upitan bio tek negdašnji košarkaš Cedevite Vlado Ilievski (infuzija), no prema najavama iz makedonskoga tabora u konačnici bi trebao biti potpuno spreman za meč s Hrvatskom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.