Mališani Zadra prvaci Hrvatske na turniru Basket4kids

Mališani Zadra prvaci Hrvatske na turniru Basket4kids

Mladi košarkaši iz Zadra plasirali su se na regionalnu završnicu.

foto: kkvrijednosniceosijek.hr

U zagrebačkoj dvorani u Dubravi održan je Final Four turnira Basket4kids za Hrvatsku u kategoriji igrača rođenih 2005. godišta, a naslov je pripao Zadru.

U prvoj polufinalnoj utakmici snage us odmjerili KK Zagreb i KK Stoja iz Pule, a domaći košarkaši odnijeli su pobjedu rezultatom 40:32. U drugom polufinalu sastali su se KK Zadar i KK Vrijednosnice Osijek, a u najavljenom finalu prije finala Zadrani su se postavili dominantno od samog početka i na kraju slavili sa 33:24.

U utakmici za treće mjesto djeca iz Osijeka su se potpuno opustila, kao da su shvatila da je to samo košarka koju oni jako dobro znaju, te su upisali vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Stoje rezultatom 53:25. Puljani su poveli 4:0, samo da bi Vrijednosnice Osijek napravile seriju 20:0 i utakmica niti u jednom trenutku nije bila upitna za korist Vrijednosnica Osijek.

U finalu su gledatelji mogli vidjeti odličnu utakmicu koja je bila  izjednačena većim dijelom, da bi  u završnici Zadar preuzeo kontrolu i uspješno je završio u svoju korist. Konačan rezultat je 41:33 za Zadar.

Turniri Basket4kids igra se u organizaciji Sport klub televizije, a igraju se u šest zemalja, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori. Pobjednici svake zemlje igrati će na završnici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.