Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti…

Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti…

Dječaci iz VK Zadar 1952 postali su prvaci Hrvatske u najmlađem uzrastu do 12 godina. U finalu su nadigrali Primorje s 19-7, a na putu do naslova rušili su Mladost, Mornar, Jadran i Jug...

Foto: Swimmingworldmagazine.com

Dječaci iz VK Zadar 1952 postali su prvaci Hrvatske u najmlađem uzrastu do 12 godina. Ne bi tu bilo ništa senzacionalno da najmlađi vaterpolisti Zadra na putu do naslova nisu deklasirali renomirane hrvatske klubove poput Mladosti, Juga i Primorja.

Sedam utakmica odigrali su mladi vaterpolisti Zadra 1952 na završnog turniru u Šibeniku, a iz svih sedam izašli su kao pobjednici. Redom su padali Jug (8-3), Zagreb (14-3), Jadran (12-0), Opatija(16-5), Mladost (9-3), Mornar (7-4) te na kraju i u finalu Primorje (19-7).

Ante Donđivić proglašen je i najboljim igračem turnira, a Roko Markulin najbolji je golman. Treneri Ivo Radetić, Dražen Adžić i Goran Jovančević potpisuju uspjeh ove nadarene generacije.

Ovaj sjajan rezultat dolazi deset godina nakon što su zadarski gradski oci otvorili natkriveni bazen u Športskom centru Višnjik. Trebalo je svega nekoliko godina da grad bez prevelike vaterpolske tradicije ustroji kvalitetan omladinski pogon koji je iznjedrio prvake države, a možda i buduće hrvatske reprezentativce.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.