Malo je nedostajalo za trijumf! Sokolović drugi u poretku slaloma za Svjetski kup

Malo je nedostajalo za trijumf! Sokolović drugi u poretku slaloma za Svjetski kup

Sokolović je na posljednjoj utrci sezone u Francuskoj osvojio peto mjesto.

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović osvojio je drugo mjesto u poretku sjedećih slalomaša u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom.

Sokolović je u posljednjem slalomu sezone održanom u švicarskom Veysonnazu osvojio peto mjesto što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku.

“U Veysonnazu je ovih dana vladalo veliko nevrijeme i napadalo je mnogo snijega i uvjeti su bili iznimno teški. Lakše nam je bilo prije desetak dana na proljetnom natjecanju na sljemenskom Crvenom spustu, nego ovdje,” kazao je Sokolović.

Na rasporedu su bila dva slaloma i toliko veleslalomskih utrka, no održane su samo po jedna utrka u svakoj disciplini.

“Da sam danas pobijedio bio bi najbolji i ukupnom poretku. Nažalost, u tome nisam uspio. Prvu vožnju odvezao sam izuzetno loše, dok sam u drugom laufu bio znatno bolji, što nije bilo dovoljno da budem prvi u ukupnom poretku. Konkurencija je bila vrhunska. Nastupili su svi oni koji će se ogledati na skorašnjim paraolimpijskim igrama u Pyongčangu,” dodao je Dino.

Ukupna pobjeda pripala je Francuzu Fredericu Francoisu, dok je treći bio Norvežanin Jasper Pedersen.

“Moram biti zadovoljan, jer je drugo mjesto u poretku slalomaša vrhunski rezultat. Dobro je da sam u slalomu došao u formu, jer nisam zbog ozlijede godinu dana nastupao. Sad trebam naporno raditi da i u ostalim disciplinama do Koreje dođem na što bolju razinu.”

U konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša slavio je Talijan Giacomo Bertagnolli, a deveti s vodičem Lukom Debeljakom bio je naš Damir Mizdrak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.