Maloča otkrio: “Odbio sam Dinamo, bila bi to izdaja Hajduka”

Maloča otkrio: “Odbio sam Dinamo, bila bi to izdaja Hajduka”

Mario Maloča je otkrio da ga je Dinamo dva puta zvao...

Mario Maloča/Foto: hajduk.hr

Uoči odlaska u Gdansk Marijo Maloča je održao konfrenciju za medije. Bivši kapetan Hajduka je izjavio: “Sretan sam jer sam nakon osam sezona u Hajduku pronašao klub koji je ispunio sve moje uvjete. Ponosan sam što sam bio igrač Hajduka. Ne znam kad su se navijači okrenuli protiv mene. Istina je da sam odigrao neke loše utakmice, a prošla sezona je vjerojatno bila lošija od moje razine. No, uvijek sam davao svoj maksimum i bio sam profesionalac. Ne ljutim se na nikoga.”

Goran Vučević je izbacio Maloču iz momčadi: “Zaboravimo to, rastanak je odlično prošao. Ne želim trošiti riječi na neke pojedince, jedna ružna uspomena ne može izbrisati toliko lijepih. To izbacivanje iz momčadi za mene je bilo veliki šok. Spasilo me što je supruga tad bila pred porodom i razmišljao sam o tome. Pokazalo se da je to kratko trajalo i zahvalan sam Hariju Vukasu na povratku u momčad. Pretpostavio sam što će se dogoditi na kraju sezone i počeo sam tražiti novi klub. No, to mene nije omelo. Plasirali smo se u Europu i ispunili smo cilj.”

Bilo je mnogo lijepih trenutaka: “Posebno ću pamtiti debi prvog dana ožujka 2008. godine. Posebno je također bilo kad sam postao kapetan, a najviše ću pamtiti kad smo 2013. godine osvojili kup i podigao sam trofej. Osam godina sam igrao u Hajduku i osvojio sam dva trofeja. Jedino žalim što nikada nisam bio prvak.”

Nikad nije htio u Dinamo: “Mislim da igrač Hajduka, a posebno kapetan, u HNL-u može nositi samo bijeli dres. Ponuda od Dinama bila je dobra i time bih osigurao egzistenciju obitelji. No, bila bi to izdaja Hajduka i nije bilo dvojbe. Zbog toga nikad neću požaliti. U Hajduku sam radio s mnogo trenera, no najbolje sam se slagao s Igorom Tudorom. U početku je bilo problema, no onda smo stvorili sjajan odnos. Sretan sam zbog njega jer vodi PAOK. Krstičević me promaknuo u kapetana, ali posebno sam zahvalan Jošku Španjiću jer me doveo u Hajduk.”

Kapetansku vrpcu Hajduka preuzeo je Goran Milović: “Mi smo bili možda i najbolji stoperski dvojac lige, ali cijela momčad je tada bila bolja. Imali smo ispred Pašalića koji je trčao po cijelom terenu, no sve se kasnije djelomično raspalo. Miloviću će sigurno teško biti kapetan i želim mu sve najbolje. Meni je isto bilo teško jer sam često morao tražiti novac od čelnika kluba. Igrači imaju obveze i državu ne zanima jesu li dobili plaću. Htio bih se jednog dana vratiti, ali to će ovisiti o mnogo stvari. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.