Mamić izgubio prijatelja: “Kovač me razočarao, nema moju podršku”

Mamić izgubio prijatelja: “Kovač me razočarao, nema moju podršku”

Zdravko Mamić je ljut na izbornika Kovača...

Zdravko Mamić/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Zdravko Mamić je na televizijskoj postaji Z1 kritizirao Niku Kovača. Izjavio je: “Izbornik Kovač me razočarao i više ga ne podržavam. Riječ je o osobi koja misli samo na svoje interese. Zanemaruje čelnike klubova, vodstvo Saveza i sam Savez. Moj brat Zoran i Kovač su kumovi, ali izbornik se od dolaska u Hrvatsku udaljio od obitelji Mamić i ulizivao se javnosti. Da nije bilo mene Niko Kovač bi bio smijenjen nakon razočaranja na Svjetskom prvenstvu. Cijela zemlja je tražila njegov odlazak, no ja sam ga zaštitio, ali to više neću raditi.”

Nastavio je: “Otjerao je sjajnog nogometaša poput Ademija u Makedoniju, a u našoj reprezentaciji nema takvog igrača. Kovač me zove samo kad treba uslugu i više nije moj prijatelj. Puno puta me zvao zbog takvih razloga. Izostanak moje podrške je dokaz da nisam toliko utjecajan. Naravno da ipak podržavam reprezentaciju i plasirat ćemo se na Europsko prvenstvo.”

Spomenuo je i Slavena Bilića: “Ja sam ga postavio i spasio sam ga kad su svi tražili da ode jer se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo. Na izborničkoj je funkciji stekao ugled. Kasnije je vodio Lokomotiv i Besiktas, a sad je u West Hamu. I on mene nikad nije nazvao, ali nije mu problem davati savjete iz daljine.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.