Mamić nije platio porez na provizije od Modrića?

Mamić nije platio porez na provizije od Modrića?

USKOK I PNUSKOK istražuju dali je Zdravko Mamić platio porez na provizije dobivene temeljem ugovora s Lukom Modrićem...

Zdravko Mamić/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Prema neslužbenim informacijama u tijeku je istraga USKOK-a i PNUSKOK-a o tome dali je Zdravko Mamić plaćao porez na zaradu ostvarenu temeljem građanskog ugovora s Lukom Modrićem. To je samo jedan od predmeta istrage, a riječ je o istom ugovoru kakvog je Mamić imao i s Eduardom, no bivši hrvatski reprezentativac je to sudski osporio. Istraga je pokrenuta nakon prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara.

Zanimljivo je da se ne istražuje dali je ugovor pravno valjan, tj. ima li čelnik Dinama pravo na takav način zarade, ali istražitelje zanima jeli taj ugovor zakonski prijavljen, te dali je Zdravko Mamić oštetio državni proračun. Večernji list tvrdi da je sporan postotak zarade od građanskog ugovora.

Eduardo da Silva je svjedočio na Sudu u pravnom sporu protiv izvršnog predsjednika Dinama: “Od 2001. do 2004. godine sam Mamiću plaćao proviziju u iznosu od 20 do 25 posto plaće koju sam dobivao u Dinamu, a to je iznosilo oko četiri tisuće eura godišnje. Potom sam u Dinamu dobio 120 tisuća eura na godinu, te sam moramo Mamiću na ruke davati 24 tisuće eura.”

Prošle godine je sutkinja Jasenka Jurić Šojat nepravomoćnom presudom presudila u korist nekadašnjeg igrača Dinama. Obrazložila je da ugovor prema kojem Eduardo mora tijekom cijele karijere dio zarade davati Mamiću jednostavno ne može biti legalan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.