Mamić: “Šuker je želio da se igra u Splitu, ali…”

Mamić: “Šuker je želio da se igra u Splitu, ali…”

Zdravko Mamić osvrnuo se na posljednja događanja oko mjesta odigravanja utakmica reprezentacije, ulasku Davora Šukera u Izvršni odbor i situaciju u HNL-u...

Zdravko Mamić i Marijan Hanžeković/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Dinamov izvršni dopredsjednik i HNS-ov prvi dopredsjednik, Zdravko Mamić,  komentirao je za Večernji situaciju oko neigranja reprezentacije na Poljudu i komunikaciji s Hajdukovom upravom:

Šuker je želio, pa i cijeli HNS da se utakmice s Norveškom i Italijom igraju u Splitu. Kunem se na svoju djecu da je to istina. I krenuli smo to realizirati i znate što se dogodilo, ljudi iz Hajduka, iz grada Splita, novinari iz Splita su nam rekli da nema teorije da odigramo utakmicu u Splitu. Pitali smo zašto, onda govore i pišu da se tamo treba igrati, a nama privatno govore drugo i dobili odgovor ‘asti Boga, ajte vi živit u Splitu’. Dakle, javno je jedno, a u stvari je sve drukčije. Tako je i Brbić govorio o neodigranoj utakmici, prvo se branio da su htjeli igrati, i to dokazivao u pravnom postupku, a onda na kraju rekao ‘nismo htjeli igrati’. I kako s takvim ljudima izaći na pravi put“, rekao je Mamić.

Mamić je oduševljen što su Hrvatska i HNS dobili predstavnika u Izvršnom odboru UEFA-e: “To je apsolutno velik uspjeh našeg nogometa, ali i Davora Šukera osobno. Šuker je osoba za koju je čuo cijeli planet, tome sam puno puta svjedočio. Kad budeš izabran na direktnim izborima 54 zemlje kao najmlađi sudionik nogometne vlade, zadovoljstvo je još veće“.

Također, Mamić smatra da nije kriv on ni HNS za stanje u hrvatskom nogometu ni za situaciju oko gradnje kampa i nacionalnog stadiona: “Nije pošteno sve stavljati na leđa Šukeru i Savezu, nisu svemogući. Evo vam primjer kampa na Sveticama. Ugovor s Gradom je potpisan, novac je na računu pa nije HNS kriv što kampa neće biti, već je kriv Grad Zagreb. Savez je kupio novu kuću nogometa, liga 10 se afirmirala i zanimljiva je, reprezentacija je prva u skupini, gotovo se već plasirala na Euro… HNS ne može riješiti problem hrvatskog nogometa ili sporta. Još 1997. rekao sam da će naš sport završiti u amaterizmu, bio sam vizionar. Hrvatski sport postoji samo formalno. Došla je na naplatu slabost našeg društva, države, gospodarstva”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.