Manchester City mogao bi se naći u problemima zbog financijskog fair playja

Manchester City mogao bi se naći u problemima zbog financijskog fair playja

Independent navodi da povjerljivi izvori govore da se City u izvješćima koristi "kreativnim" načinom prikazkivanja financija čime se maskiraju troškovi i gubici

Getty Images

Prema pisanju engleskog Independenta Manchester City mogao bi se naći u problemima zbog financijskog “fair playja” kojega uvodi UEFA. Naime, britanski list navodi da je City od 2008. na transfere potrošio 670 milijuna funti (810 milijuna eura), dok je samo na plaće u prošloj sezoni potrošeno 233 milijuna funti (280 milijuna eura) odnosno 639 tisuća funti (770 tisuća eura) dnevno!

Independent navodi da povjerljivi izvori govore da se City u izvješćima koristi “kreativnim” načinom prikazivanja financija čime se maskiraju troškovi i gubici. UEFA je naime krenula s “fair-play” sistemom u kojem klubovi ne bi smjeli trošiti više nego  zarađuju. Kazne za one koji se ne pridržavaju toga mogle biti biti i zabrane nastupa u europskim kupovima.

Doduše, Independet navodi da se to može dogoditi ako se žali klub, koji je zbog ulaska Manchester Cityja u neki europski kup izgubio svoje mjesto. Tek nakon toga City može izgubiti mjesto ako se nije pridržavao financijskog fair playja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.