Manchester City pomogao mladom kosovskom nogometašu

Manchester City pomogao mladom kosovskom nogometašu

Boluje od hipertrofične kardiomiopatije, urođene bolesti srca.

foto: https://www.mancity.com/

U posljednje vrijeme, kada su sportaši u pitanju, najviše se spominje financijska strana priče, odnosno tko koliko zarađuje u klubovima. Realnost je da se u nogometnom svijetu “vrte” veliki novci, pogotovo u onim razvijenijim i bogatijim državama. Klubovi su posloženi kao multinacionalne kompanije s nogometašima koji u tim klubovima, a posebno se naravno pritom misli na lige petice, imaju milijunske ugovore.

Srećom, postoje i one puno ljepše sportske priče, koje nemaju toliko veze sa financijskim dijelom koliko humanošću. Jedan takav primjer je onaj vezan uz engleskog premierligaša Manchester Cityja.

Iako je riječ o jednom od najbogatijih i najmoćnijih europskih, a rekli bismo i svjetskih klubova, pokazana je velika humanost na djelu. Mladom, 22-godišnjem Kosovaru Sinanu Bytyqiju nakon početne euforije i veselja zbog potpisanog ugovora uslijedio je šok. Saznao je da boluje od hipertrofične kardiomiopatije, urođene bolesti srca koja u slučaju većeg napora značajno povećava vjerojatnost srčanog udara.

Iz Manchester Cityja ubrzo je stigla konkretna podrška. Naime, mladom Kosovaru ponuđeno je da ostane u klubu, što je on naravno i prihvatio te postao klupskim skautom za igrače koji igraju na posudbama.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.