Mancini: “Kovačić može biti poput Pirla”

Mancini: “Kovačić može biti poput Pirla”

Roberto Mancini zadovoljan je dvojicom Hrvata u redovima Intera...

Roberto Mancini/Getty Images

Roberto Mancini ponešto je “promijenio ploču” kad su u pitanju talent i mogućnosti mladog hrvatskog veznjaka Matea Kovačića. Poslije izjava o njegovoj (trenutačnoj) nedoraslosti i nemogućnosti preuzimanja odgovornosti na terenu, strateg Intera istaknuo je kako Kovačićevi sve češći ulasci s klupe ipak ne umanjuju njegovu važnost u svlačionici nerazzura.

“Mateu, da bi postao igrač svjetske klase, nedostaje samo vrijeme. Već ima sve kvalitete, a za 20-godišnjaka su i oscilacije sasvim normalna pojava”, mišljenja je talijanski trener. “Sigurno je da ima potencijal postati vrhunski igrač i pravi šampion, a uvjeren sam da je pred njim i sjajna budućnost u Interu.”

Uslijedila je i jedna zanimljiva usporedba: “Kova može igrati poput primjerice Pirla. No, mnogo će ovisiti i o njemu samome – na terenu može činiti sve što želi, ali sada ipak ne može ponijeti sav teren na svojim (nejakim) leđima”, rekao je Mancini. Očito mu je kakva “dobra vila” u zadnjih nekoliko dana najzad ipak ukazala na pravilan način (trenerskog) odnosa prema mladim igračima.

Osvrnuo se Mancini i na sve boljeg Marcela Brozovića. “Brozovića smo pratili duže vremena, a gledao sam ga i u dresu reprezentacije Hrvatske. Na kraju smo se za njegov dolazak odlučili jer može biti važan u Interovoj budućnosti, premda moram priznati kako smo bili malo neodlučni. Mlad je igrač i treba mu još vremena za prilagodbu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.