Kovač(ić) svoje sreće: Roberto Mancini oštro upozorio hrvatskog reprezentativca

Kovač(ić) svoje sreće: Roberto Mancini oštro upozorio hrvatskog reprezentativca

Mateo Kovačić našao se na nenadanom udaru talijanskih medija i stratega Intera Roberta Mancinija zbog "nedovoljnog iskorištavanja znanja i talenta" u svojoj drugoj sezoni u svlačionici nerazzura...

Mateo Kovačić/Getty Images

Nakon niza pohvala koje su strategu Intera Robertu Manciniju “ispadale iz usta” svaki put kad bi se potegnulo pitanje hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića, stiglo je i nešto ozbiljnije upozorenje. Slab Interov prvenstveni uspjeh ovoga je puta natjerao talijanskog trenera da Kovačića upozori na potrebu liderstva i povlačenja ekipe ka gornjem domu ljestvice.

Sve što je prezentirao dosad govorilo je da će Kovačić vrlo brzo postati vođa Interove momčadi i jedan od vrijednijih eksponenata svlačionice nerazzura, no ove sezone iskorak još uvijek nije učinjen. Premda nije ni ukusno, ni potrebno prebacivati odgovornost na leđa 20-godišnjeg mladića, talijanski mediji prenijeli su izjavu Roberta Mancinija o potrebi “Mateova buđenja”.

“Mateo Kovačić imao je jednu lošu predstavu. Igrač njegovih znanja i tehničkih mogućnosti još uvijek ‘pleše’ samo na talentu. Nije sazrio da bude vođa Interova veznog reda”, oštar je Mancini. “Na području tehničke izvedbe morat će se još dosta popraviti. Osim toga, nužno nam je potreban pravi vođa na terenu. Mateo mora biti čovjek odluke, onaj koji će donositi prevagu. Najbolji igrači s 20 godina to su već u stanju činiti.”

Mateo je ove sezone, nakon 20 odigranih utakmica, u statističke rubrike upisao četiri gola i dvije asistencije, a Mancini se nada da će njegovim buđenjem, kao i aklimatizacijom pridošlica Podolskog, Shaqirija i Marcela Brozovića, Inter napokon krenuti prema vrhu te se priključiti borbi za najviše pozicije i nastupu u Europi.

Talijanski sportski portal Calciomercato uza Mancinijeve izjave navodi i sljedeće: “Inter je u Kovačića uložio 15 milijuna eura od 2013. godine, no niti u drugoj sezoni još uvijek nije riješio niti jednu utakmicu. Sve je izglednije da bježi od odgovornosti, jer četiri gola i dvije asistencije u dvadeset dosadašnjih utakmica jesu vrlo malen učinak. U utakmicama s Fiorentinom, Napolijem, Milanom, Juventusom i Romom više je funkcionirao kao gledatelj negoli aktivni sudionik. Inter je s njim produžio ugovor do 2019. godine, ali ako se klub ne uspije plasirati u Ligu prvaka, možda je vrijeme da se okrene iskusnijim igračima, ili makar onima s većom karizmom.”

Koliko će ovakvi “artiljerijski” napadi na našeg mladog reprezentativca od strane Mancinija i njegovih produženih ruku u tiskovinama imati ploda, tek ostaje za vidjeti. Sigurno je samo da je način na koji je pokrenut pokušaj “buđenja” oštar i možda malčice preuranjen. Sada je sve na Kovač(ić)u svoje sreće.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.