Mandžukić: “Kad bismo osvojili naslov svjetskog prvaka, mogli bismo i ukinuti reprezentaciju”

Mandžukić: “Kad bismo osvojili naslov svjetskog prvaka, mogli bismo i ukinuti reprezentaciju”

Strijelac odlučujućeg pogotka u susretu protiv Engleske u kratkom razgovoru za HNTV je uoči velikog finala odgovorio na pitanja koja zanimaju mnoge navijače.

Foto: Screenshot / Youtube

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 17 sati igra povijesnu utakmicu. Finale Svjetskog prvenstva. Mario Mandžukić je uoči susreta u razgovoru za HNTV otkrio kakvo je stanje u ekipi, odnosno fizičke spreme, o čemu se najviše i govori.

“Više nismo umorni. Prošlo nas je i imamo dovoljno snage da možemo opet igrati i 120 minuta ako treba. Sad smo tu gdje smo svi htjeli biti. Ovo će biti najlakša utakmica što se tiče umora.” rekao je Mario.

Naš napadač zapravo bi mogao biti jedan od umornijih na terenu. Iako mu je primarna uloga centralnog napadača svima je jako dobro poznato da je Mario uvijek tu kada je potrebna pomoć u obrani što nekada može utjecati i na njegovu učinkovitost u napadu.

“Ima trenutaka kada mi zbog toga što radim u fazi obrane fali svježine u napadu, ali ne smeta mi to. Volim pomagati ekipi i suigračima. Nekada mi to znači i više od gola. Nastavit ću to raditi i dalje.” kaže Mandžo.

Hrvatska je posljednjih desetak godina uvijek nosila naslov pritajenog favorita, no nikada nije uspjela ostvariti značajnije uspjehe. “Mi smo na svakom europskom i svjetskom prvenstvu do sad pokušavali ostvariti ovakav uspjeh, ali jednostavno nije išlo. Valjda je sve moralo biti tako da bismo sada bili ovdje gdje jesmo.” misli Mandžukić.

A što je sve moglo utjecati na ovakvu promjenu? Obično bi utakmice poput one protiv Danske ili Engleske završavale drugačije. “Mislim da je na sve utjecalo ovo naše zajedništvo. Naše, ali i svih ljudi u Hrvatskoj i po drugim zemljama koje nas prate. Poslije utakmica mi sve vidimo. Vidimo što se događalo u Hrvatskoj tako da je i to jedan od bitnijih razloga za ovakvu promjenu.” tvrdi naš napadač.

Mnoge je zanimalo zašto Mario nije sudjelovao u raspucavanju jedanaesteraca. “Pa protiv Danske sam bio izmijenjen, a protiv Rusije više nisam mogao stajati na nogama. No, da je bilo potrebno, pucao bih bez problema.” rekao je.

Kakav je uopće osjećaj gledati te jedanaesterce? “Teško je. Svi mi koji smo ovdje znamo što znače jedanaesterci. To je lutrija, a mi smo imali sreće. Sreća prati hrabre.” uvjeren je Mario.

Kao i uvijek, ponovio je kako mu njegovi golovi ne znače baš previše. “Ako se i protiv Francuske nađem na listi strijelaca, super, bit ću još sretniji, no kažem… Moji golovi mi ništa ne znače ako moja ekipa ne pobijedi.”

“Od prvog dana priprema u Rovinju osjećali smo da možemo daleko dogurati. Postojala je ta želja… ma ne mogu ja vama to opisati. To moraš osjetiti.” vidno je uzbuđen bio Mario.

Mnogo se govorilo o “posljednjoj prilici ove generacije” još od početka okupljanja. “Moramo biti iskreni i priznat da možda ovo i je zadnja šansa, ali ne smatram da smo mi sada prestari. Ne igraju godine, igra znanje. Moglo bi se i umiroviti s naslovom svjetskog prvaka, no kad bismo osvojili naslov… ma mogli bismo i ukinuti reprezentaciju. Ne treba nam više. Ma šalim se. Uvijek će nam trebati, ali ne postoji ništa veće od titule prvaka svijeta.” kaže Mandžukić.

Mario je pratio i generaciju ’98. i sjeća se atmosfere koja je vladala u Hrvatskoj, a koga bi izdvojio kao najdražeg igrača te generacije? “Tada sam još igrao desnog bočnog i nekako mi je najdraži bio Stanić, iako je bio desno krilo, s onom ludom, žutom bojom kose.”

Mario je bio strijelac onog kasnog i odlučujućeg pogotka protiv Engleske. Pogotka vrijednog finala. “Ne mogu opisati emocije u utakmici protiv Engleske, to se treba doživjeti. Ludilo. Ne znaš kamo trčiš, slaviš, dolaze suigrači. Ma sve smo tamo porušili i polomili. Srušili smo i reportera, ali onda smo mu pomogli da se vrati na svoje mjesto. Ali, tako smo prošli kroz cijelo prvenstvo, sve smo ih rušili pa mislim da ni ta scena s reporterom nije bila sasvim slučajna.” rekao je dobro raspoloženi Mandžo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.