Mandžukić: “Sada smo jako blizu i toga smo svjesni, a Dalić na nas prenosi mirnoću”

Mandžukić: “Sada smo jako blizu i toga smo svjesni, a Dalić na nas prenosi mirnoću”

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra igra polufinalni susret Svjetskoga prvenstva protiv Engleske, a na jučerašnjoj press konferenciji napadač Vatrenih Mario Mandžukić progovorio je o stanju u ekipi, očekivanjima i odnosu s izbornikom.

Foto: HNS / Facebook

Na putu do polufinala hrvatska je nogometna reprezentacija dvije utakmice dobila dramom u jedanaestercima. Pitanje koje se ovih dana najviše postavlja u medijima je: hoće li hrvatski nogometni reprezentativci moći biti u potpunoj fizičkoj spremi za ogled protiv Engleza.

“Mi smo spremni već danas, toliko želimo igrati to polufinale. Nema niti jednog igrača koji će se žaliti. Ne brinite, bit ćemo spremni.” odgovorio je na ovo pitanje napadač Vatrenih, Mario Mandžukić i unio barem malo mira među hrvatske navijače.

Dodao je i kako još nisu dogovarali takiku za sutrašnji susret. “Ne znam kako ćemo igrati protiv Engleske. Jučer smo imali slobodan dan, sada su ispred nas dva treninga i još nismo razgovarali o taktici.” rekao je Mandžo.

Mario kaže i kako je ‘najgore prošlo’ te da će protiv Engleske igrati opušteno. “Nama je najveći pritisak bio protiv Danske u osmini finala, sada je lakše. Sada uživamo u ovome što nam se događa.” rekao je Mario.

Mario je do sada ostvario impresivne rezultate u velikim europskim klubovima za koje je igrao, no najljepše je ipak, kaže, igrati za nacionalni dres. “Ništa se ne može usporediti s osjećajem kao kada igraš za reprezentaciju. Ovo je nešto posebno. Ne sada, već sve ove godine. Sada smo jako blizu, svjesni smo toga i želimo dati sve od sebe.” rekao je.

Mnogi tvrde kako bi Hrvatska Engleze mogla dobiti na iskustvo, budući da je engleska reprezentacija nešto mlađa od Vatrenih. “Slažem se da imamo iskusne igrače, ali imamo i odlične mlade igrače zato smo i toliko dobri. Izgledi su 50-50 posto i sve četiri ekipe u polufinalu su sjajne. No, nema straha, vjerujemo u sebe.” izjavio je hrvatski napadač.

Dotakli su se i pitanja Luke Modrića i mogućeg osvajanja Zlatne lopte. “Dugo godina igramo zajedno, ne samo u reprezentaciji, već smo igrali i u klubu. On sve ovo zaslužuje. Njegov uspjeh traje godina. On je naš kapetan kojeg pratimo. Nadam se da će dobiti Zlatnu lotu jer je zaslužuje.” kaže Mandžo.

Strani su se novinari najviše zanimali za hrvatskog izbornika te kako je u tako kratkom vremenu uspio tako promijeniti igru Vatrenih. Dalić je jednostavan, puno razgovara s igračima. Smiren je što dobro utječe na igrače. Nikada nije ljut i nervozan i tu mirnoću prenosi na nas.” izjavio je Mandžukić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.