Manje skupine Hrvata krenule u Atenu: “Nema šanse da nabave karte”

Manje skupine Hrvata krenule u Atenu: “Nema šanse da nabave karte”

Za utakmicu u Pireju vrijedi poseban režim pa je i s reprezentacijom u Atenu krenula malena delegacija od pedesetak ljudi.

Foto: Lea Perhoč

Nekoliko manjih skupina hrvatskih navijača je krenulo u subotu prema Ateni unatoč UEFA-inoj zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice dodatnih kvalifikacijama između Hrvatske i Grčke.

Grupe od dvoje, petero ili najviše deset ljudi krenulo je prema Ateni gdje im najveći problem predstavlja kupovina karata. Naime, ako do vrijednog papirića i uspiju doći hrvatski navijači na Karaiskakisu neće smjeti nositi hrvatska obilježja.

“Nedavno su BBB-i bili na utakmici grčke lige između Olympiacosa i Panathinaikosa, budući da su bratska skupina s fanovima PAO-a. Moguće je da se dio njih i sada zaputi u Atenu, ali neće ući na stadion. Nema šanse da nabave karte”, kazao je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza.

Ovakva situacija od prije je poznata hrvatskim navijačima koji su u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj imali zabranu odlaska na gostujuće utakmice nakon izgreda u Italiji.

Ipak, bilo ih je na dvobojima protiv Azerbajdžana u Bakuu i protiv Norvežana u Oslu, ali su tada nosili kockasta obilježja.

Navijači u Ateni moraju paziti i na sigurnosni aspekt jer bi se u gradu mogli naći i navijači Crvene zvezde, bratske skupine s navijačima Olympiakosa.

S obzirom da za utakmicu na Karaiskakisu vrijedi poseban režim, u avionu kojim putuje reprezentacija nema sponzora i prijatelja reprezentacije, već samo delegacija od 50 zaposlenika Saveza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.