Marach/Pavić i Dodig/Ram uspješni u prvom kolu Indian Wellsa

Marach/Pavić i Dodig/Ram uspješni u prvom kolu Indian Wellsa

Ukoliko Mektić i Peya preskoče prvu prepreku, već u drugom kolu imat ćemo hrvatski dvoboj, jer ih tamo čekaju Marach i Pavić.

Foto: Croatian Tennis / Facebook

Naša dva najbolja igrača parova sinoć su igrali mečeve prvog kola prvog ovogodišnjeg Masters 1000 turnira koji se igra na betonu u Indian Wellsu, a obojica su bili uspješni, te se sa svojim partnerima plasirali u drugo kolo.

Vodeći par na atp doubles race listi Oliver Marach i Mate Pavić vratili su se na pobjedničke staze i ispratili sa turnira domaćeg tenisača Stevea Johnsona i bivšeg broja 1 Daniela Nestora sa 7:6 i 6:3. Imali su Johnson i Nestor vodstvo od 5:2, ali su ga prokockali. U tie breaku Marach i Pavić su iskoristili jedan mini break što je bilo dovoljno da povedu sa 1:0 u setovima. U drugom setu Marach/Pavić rade obrat za 4:2, u sljedećem gemu su spasili jednu break priliku, a servis za set i meč nisu propustili kao protivnici u prvom setu.

Ivan Dodig je nakon neuspješnog pokušaja ulaska u sezonu sa Fernandom Verdascom promijenio partnera, a sa novim Rajeevom Ramom je počeo češće pobjeđivati. Sinoć su bili bolji od osvježenja ove sezone u parovima Bena McLachlana i Julia Peralte sa 4:6, 6:3 i 10:6. Na početku meča su Mv Lachlan i Peralta došli do prednosti i uz manje poteškoće je držali do samog kraja seta kada su treću priliku pretvorili u set. U drugom setu gotovo identična situacija samo u obrnutim ulogama, kao i sigurnija igra Dodiga i Rama na svom servisu rezultirali su izjednačenjem. U produženom tie breaku Dodig i Ram bili su odlični, nisu izgubili nijedan svoj servis, a dva oduzeta bila su i više nego dovoljna za uvjerljivih 10:5.

U drugom kolu će Dodig i Ram igrati protiv bivšeg Ramovog partnera Ravena Klaasena i bivšeg Pavićevog partnera Michaela Venusa, dok će Marach i Pavić čekati pobjednika meča Fabia Fogninija i Aisama Qureshija protiv našeg Nikole Mektića u paru sa Alexanderom Peyom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.