Marca nakon utakmice u Nici: Oprez! Halilović & co. kucaju na vrata prve momčadi Barcelone

Marca nakon utakmice u Nici: Oprez! Halilović & co. kucaju na vrata prve momčadi Barcelone

'Halilović je izuzetno talentirani razigravač koji ima sposobnost probiti svaku obranu, što je i dokazao još u prvoj prijateljskoj utakmici', piše Marca

Ivan Rakitić i Alen Halilović/Getty Images

Otkad je stigao u Barcelonu, Alen Halilović proživljava tjedne iz snova. Nakon što mu je Luis Enrique omogućio da trenira s prvom momčadi i dao mu minutažu u utakmici s Recreativom, 18-godišnji je Hrvat dobio priliku i u prijateljskom okršaju s Nicom, bez obzira što se s odmora vratila većina Barçinih prvotimaca.

Prvi dojam španjolskih novinara o Haliloviću je odličan. Marca je u ponedjeljak objavila tekst pod naslovom „Oprez! Halilović & co. kucaju na vrata“ u kojem ističe da osam mladih igrača pikira na svoje mjesto među seniorima, a predvodi ih upravo mladi hrvatski reprezentativac.

„Osmorica igrača koji igraju na osam različitih pozicija – to je gotovo još cijela jedna momčad, a Luis Enrique planira koristiti svakoga od njih. Na čelu kolone je Alen Halilović, izuzetno talentirani razigravač koji ima sposobnost probiti svaku obranu, što je i dokazao u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Recreativa“, piše novinar Sergi Font.

Dodaje da mladići svakom treningu pristupaju uz maksimalni angažman te pokušavaju apsorbirati čim više znanja od starijih igrača. Jedno je sigurno: pitanje je vremena kada će Halilović debitirati u seniorskoj momčadi Barcelone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.