Marca: Zašto Luka Modrić nije zaigrao za Barcelonu?

Marca: Zašto Luka Modrić nije zaigrao za Barcelonu?

- U vrijeme kada je Modrić odlazio u Tottenham, Barcelona nije htjela ući u licitiranje, otkrio je Goran Vučević za Marcu

Luka Modrić/Getty Images

Hrvatski nogometaši u Španjolskoj u posljednje vrijeme su u centru pažnje, Marca u posljednjem tekstu o Luki Modriću donosi priču o tome kako je “Cruyff s Balkana” zamalo završio u Barceloni. Zašto se to nije dogodilo Marca je istražila u razgovoru s Goranom Vučevićem, koji je svojevremeno bio skaut za katalonski sastav.

– Pridružio sam se Barceloninom skauting timu i u to vrijeme Modrić je već privlačio pozornost. Pratili smo u to vrijeme puno igrača i on je bio jedan od onih kojega su svi pratili. Pratili smo ga dugo vremena, rekao je Goran Vučević u razgovoru za Marcu.

– Barcelona je bila jako zainteresirana za Modrića zbog njegove filozofije nogometa. Uvijek voli imati loptu u posjedu, dodavati… Bio je kompletan igrač, već se tada vidjelo da će biti poseban. Bio je jao fokusiran i vjerujem da bi se odlično prilagodio Barceloninom stilu igre, ustvrdio je Vučević.

Modrić nikada nije otišao u Barcelonu iz jednostavnog razloga – cijena.

– U vrijeme kada je Modrić odlazio u Tottenham,  Barcelona nije htjela ući u licitiranje. Mislili su da je to visoka cijena za platiti, zaključio je Vučević za Marcu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.