Marcello Lippi: “Mislim da u budućnosti neću trenirati niti jedan klub”

Marcello Lippi: “Mislim da u budućnosti neću trenirati niti jedan klub”

Bivši trener talijanske reprezentacije opovrgnuo je medijske navode kako bi mogao postati trener Milana, ali nije odbacio mogućnost budućeg rada kao sportski direktor.

Marcelo Lippi/Foto: commons.wikimedia.org - Doha Stadium Plus Qatar

Marcello Lippi, svjetski prvak s Italijom iz 2006. godine u razgovoru za Radio Deejay stao je na kraj medijskim nagađanjima o mogućem povratku u klupski nogomet.

“Mislim da u budućnosti neću trenirati niti jedan klub. U stvari, takvu sam pomisao već odavno odbacio!”

Nakon vođenja Guangzhou Evergrandea 66-godišnji Lippi se umirovio od trenerskog posla, ali danas više ne daje dojam čovjeka koji je rekao svoju posljednju riječ u nogometu. Ipak, izjavio je kako nema namjeru postati nasljednik Pippa Inzaghija u Milanu.

“Nisam zainteresiran za rad u klubu, pa tako ni u Milanu. Uostalom, nitko me nije ni kontaktirao. Možda bih razmotrio ponudu za mjesto sportskog direktora, no konkretnih ponuda nema. Najradije bih radio s nekom ambicioznom reprezentacijom. U međuvremenu, dok se ne ukažu konkretne ponude, radujem se ljetu bez obveza i odmoru s obitelji. Dobro ću se odmoriti i vratiti potpuno spreman.”

Lippi je jedini trener koji je osvojio europsku Ligu prvaka s Juventusom 1996. godine te njenu azijsku inačicu 2013. godine s Guangzhuom. Za kraj je rekao:

“Imam dovoljno vremena, u rujnu i listopadu ću razmisliti o svim opcijama i odlučiti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.