Marčinković: Kukoč je najbolji košarkaš svih vremena!

Marčinković: Kukoč je najbolji košarkaš svih vremena!

Prošlu je sezonu odigrao odlično, ubilježio je prosjek od odličnih 19.1 poena.

Zadranin Pavle Marčinković, koji je osim u Zagrebu još igrao i za Cibonu, bugarsku Lukoil Sofiju te ciparski Apollon Limassol, odlučio je profesionalnu košarkašku karijeru nastaviti u Splitu gdje se zadržao već drugu sezonu.

Prošlu je sezonu odigrao odlično, ubilježio je prosjek od odličnih 19.1 poena po utakmici te bio treći strijelac lige.

“Odlično mi je ovdje, velika promjena u odnosu na Zagreb, tamo sam bio šest godina, doživljavao ga kao drugi dom. U početku mi je nedostajala rutina, ali brzo sam se priviknuo. Zaboravio sam kako izgleda živjeti u Dalmaciji, kako izgledaju jugo, bura i sunce”, naglašava Marčinković.

Trebalo mu je, kaže, vremena za prilagodbu, dočekale su ga drugačije zadaće, a i trebalo je vremena za uklopiti se, kako igrački, tako i životno, i time je zadovoljan.

Marčinković se ponosi i činjenicom da je nastupao i za Hrvatsku seniorsku košarkašku reprezentaciju, zadnji put u kvalifikacijama za EuroBasket 2013. godine.

Rezultatski, kaže Marčinković, “Žuti” su u oba natjecanja, u HT Premijer ligi i Drugoj ABA ligi, na pedeset posto učinka. U usporedbi s prošlom sezonom, prisjeća se, ova nova je teža, svaki poraz teže pada. I ambicije se znaju, biti među četiri u domaćem prvenstvu i pokušati izboriti Final Four u Drugoj ABA ligi.

Izvan košarke opušta se uz društvene mreže, fanatični je navijač londonskog Chelsea. Završava i trenersku školu, a najveći uzor mu je legendarni Toni Kukoč kojeg smatra najboljim svih vremena.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.