Marić: “Želim biti golman reprezentacije do mirovine”

Marić: “Želim biti golman reprezentacije do mirovine”

Mladi hrvatski vratarski talent Marko Marić, kad za to dođe vrijeme, na vratima kockastih želi ostati - do kraja igračke karijere...

Marko Marić/Foto: Gettyimages

Mladi hrvatski reprezentativac Marko Marić na najbolji je mogući način iskoristio ozljedu Slovaka Jana Novotnyja i od 24. siječnja, kad je prvi put stao među vratnice bečkog Rapida, krenuo oduševljavati austrijsku i svjetsku javnost svojom smirenošću, znanjem i talentom.

U nedjeljnom prvenstvenom remiju svoje momčadi kod Admire primio je jedan pogodak, no stručnjaci i javnost unisoni su u mišljenju kako je susret odradio na vrlo visokoj razini. “Ni protiv Rieda u prvoj utakmici nije bilo jako teško, a veseli me svaki put kad pridonesem uspjehu svog kluba. Ugovor imam do 2016. godine, ali još nismo razgovarali o pitanju produženja. Ipak nisam toliko velika zvijezda da o meni razmišljaju godinu dana prije isteka ugovorne obveze”, prenosi njegove riječi SN.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će status 19-godišnji vratar zauzeti kad se nominalno prvi ‘pick’ trenera Barišića ponovno uključi u rad s prvim sastavom. “Za sada nitko ništa ne govori. Do sad sam bio pričuva, no već duže treniram s prvom ekipom, a petkom bih branio za drugu momčad skupljajući neprocjenjivo iskustvo.”

Posebnu je pozornost na sebe svrnuo pobjedom protiv renomiranijeg bundesligaša Schalkea, u kojem je Rapid slavio rezultatom 2:1. “Bila je to vrlo važna pobjeda za samopouzdanje – suparnik nam praktički nije mogao ništa. Sretan sam zbog prilike koju sam dobio, nije bilo treme i nisam se tresao zbog reputacije njemačkoga kluba.”

Hrvatska U19 reprezentacija nedavno se okupila u Zagrebu, a na njezino je čelo instaliran bivši trener Zadra Ferdo Milin.

“Žao mi je što nisam mogao biti s reprezentacijom jer je klub išao na pripreme u Tursku. No, sljedeći ću put sigurno nazočiti okupljanju i veselim se svakom treningu i utakmici, svemu što je vezano uz hrvatsku reprezentaciju. S Milinom se još nisam čuo, niti upoznao, no ima vremena.”

Marić je rođen u Beču 1996. godine. “Svi su me bez problema prihvatili, riječ je o odličnim igračima, briljantnoj generaciji – Ćorić. Roguljić, Mamić, Vlašić, Grbić, Miškić.. Halilović je također dobar kao kruh, običan i jednostavan dečko. Želim da u Barceloni napravi velike stvari, a vjerujem da će u tome i uspjeti jer posjeduje strašnu kvalitetu.”

Nakon stastanja u mladoj vrsti, ako nastavi prema planiranom, jednom ga sigurno očekuje i poziv u A selekciju. “Želim samo ostati zdrav i spreman za nove izazove te izboriti dres najbolje reprezentacije. Sve po zasluzi”, ističe mladi vratar. “Vjerujem da ću to i ostvariti, želim biti golman kockastih sve do mirovine!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.