Marija Damjanović na kraju kvalifikacija za SP: Zahvalna sam igračicama na borbi

Marija Damjanović na kraju kvalifikacija za SP: Zahvalna sam igračicama na borbi

- U prošlim kvalifikacijama Slovenija je bila bolja rezultatski i na tablici, a sada mogu reći da je došlo do promjene, objasnila je izbornica

Marija Damjanović/Drago Sopta (www.hns-cff.hr)

U posljednja dva nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Hrvatice su ostavile vrlo dobar dojam te ubilježile pobjedu i poraz, a izbornica Marija Margareta Damjanović posebno je zadovoljna borbenošću svojih igračica.

Na kraju kvalifikacijskog ciklusa, u kojemu je osvojeno četvrto mjesto ispred Slovenije i Slovačke, hrvatska ženska nogometna reprezentacija svladala je Slovenke 1:0 te je poražena od Rusije 3:1. Sloveniju je Hrvatska pobijedila i u gostima (3:0), a o susretu u Lučkom izbornica Damjanović kaže:

– Zahvalna sam igračicama na bespoštednoj borbi. Po izglednim i propuštenim prilikama, mogli smo i uvjerljivije pobijediti.

– U prošlim kvalifikacijama Slovenija je bila bolja rezultatski i na tablici, a sada mogu reći da je došlo do promjene, dodala je.

Četiri dana kasnije u Sigetu je gostovala vrlo jaka reprezentacija Rusije.

– Bili smo puni htijenja, motivacije i borbenosti, ali kada vam je preko puta reprezentacija koja sudjeluje na svim svjetskim i europskim natjecanjima, moramo ponuditi nešto više, kaže Damjanović.

– Da smo izjednačili kod 1:2, vjerujem da bi i one drugačije reagirale, ali treba biti svjestan da je suparnik – ipak prevelik, zaključila je.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.