Marijo Možnik u borbi za medalju na Europskim igrama

Marijo Možnik u borbi za medalju na Europskim igrama

Hrvatski gimnastičar nastupit će u finalu preče na Europskim igrama u Bakuu...

Marijo Možnik

Ponajbolji hrvatski gimnastičar Marijo Možnik borit će se za odličje na prvim Europskim igrama koje se od 12. do 28. lipnja održavaju u azerbajdžanskom Bakuu.

Možnik je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto s ocjenom 15.100, a u finale su se na koncu plasirala najbolja šestorica – Vlasios Maras (Grčka), Fabian Hambuechen (Njemačka), Oleh Vernaijev (Ukrajina), Nikita Ignatjecv (Rusija) i Andrej Lihvitskij (Bjelorusija).

Finalno ogledavanje snaga upriličit će se u subotu 20. lipnja, što znači da će Zagrepčanin imati čak pet dana za rekuperaciju i pripremu za lov na kolajnu. “Sretan sam zbog ulaska u finale, s obzirom na sve probleme s kojima sam se borio s ozljedom ramena od europskog prvenstva. Poslije treninga mi se povreda čak i obnovila te sam procijenio da će ovoga puta i slabija vježba biti dovoljna za finale”, rekao je aktualni prvak Europe na preči.

“Konkurencija je bila zaista jaka, Maras je bio treći na zadnjem Euru, a Hambuechen srebrni na OI u Londonu i brončani u Pekingu. Vidjet ćemo što će biti dalje, finale bi trebalo biti jako zanimljivo”, istaknuo je Možnik.

Zadovoljan je bio i Marijev trener Tigran Gorički. “Bio je to odličan nastup. Nije radio vježbu s maksimalnim startom, ali to je uostalom bilo i očekivano s obzirom na bolove u ramenu. U finale je ušao kao peti i ima velike izglede za medalju.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.