Marin Čilić izgubio, Hrvatska više nema predstavnika na Australian openu

Marin Čilić izgubio, Hrvatska više nema predstavnika na Australian openu

Drugo kolo: Čilić - Simon 6:4, 6:7 (3), 7:6 (5), 1:6, 2:6

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić okončao je svoj nastup u Australiji, Giles Simon slavio je 6:4, 6:7 (3), 7:6 (5), 1:6, 2:6. Nakon što je Čilić osvojio treći set sve je krenulo nizbrdo. Marin Čilić u trećem setu propustio je nekoliko čistih prilika da si olakška put. Čilić je vodio 5:o i imao dva breaka prednosti. Simon se vratio, stigao na 4:5 i hrvatski tenisač u desetoj igri imao je set loptu.

Nije uspio, francuski tenisač nije se samo vratio u susret, veće je oduzeo opet servis Čiliću i servirao je za treći set. Uslijedio je novi preokret, Čilić je uspio doći do trećeg breaka i osigurati trinaestu igru. Imao je vodstvo 5:3 i jedan servis, ali Simon je vratio mini break. Hrvatski tenisač nikako nije uspijevao slomiti Simona, ali kod 6:5 napravio je novi mini break i napokon uzeo treći set.

I onda kao da je netko ugasio svijetlo. Simon je odjurio do  3:0, pa 6:1 u četvrtom setu. Čilić se nije ni snašao, a Simon je već imao break na otvaranju pete dionice i za hrvatskog tenisača nije bilo povratka.

Simon je od 12 prilika u čak deset navrata Čiliću oduzeo servis, dok je hrvatski tenisač iskoristio sedam od 15 prilika za break.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.