Marin Čilić nakon odličnog nastupa u Wimbledonu: Sve sam bliže vrhu svjetskog tenisa

Marin Čilić nakon odličnog nastupa u Wimbledonu: Sve sam bliže vrhu svjetskog tenisa

- Meč sam izgubio početkom četvrtog seta. Znao sam da moram zadržati intezitet i ne dozvoliti mu priliku, ali jednostavno sam izgubio nit, kaže Čilić

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić odigrao je novi veliki meč u svojoj karijeri, malo je nedostajalo da hrvatski tenisač pobijedi Novaka Đokovića, prvog nositelja Wimbledona. Čilić je pružio sjajnu igru u drugom i trećem setu, kada bi takav ritam mogao prenijeti na cijeli meč rijetki bi u svijetu tenisa mogli parirati Marinu.

– Sve sam bliže vrhu svjetskog tenisa, ali opet mi je pobjegla pobjeda. Malo sam razočaran jer sam imao priliku za pobjedu, rekao je Marin Čilić nakon novog poraza od Đokovića.

– Meč sam izgubio početkom četvrtog seta kada je Đoković stigao do breaka odnosno kada sam mu dopustio da mi dvaput oduzme servis. Znao sam da moram zadržati intezitet i ne dozvoliti mu priliku, ali jednostavno sam izgubio nit i nisam se uspio vratiti koliko god da sam pokušavao. Znam da moram biti ponosan na rezultat, ustvrdio je hrvatski tenisač.

– Čeka me ostatak sezone gdje nema pritiska jer ne branim bodove. Dobar stvar što će mi svi bodovi ići u rengking što je jako dobro. Želim nastaviti ovako igrati i postizati dobre rezultate. Ovo je za mene bilo veliko iskustvo, rekao je Čilić.

– Goran je na mene jako utjecao. Mislim da je ovaj rezultat veliki poticaj za našu suradnju. Super je što sam u Wimbledonu ostvario ovako dobar rezultat, vjerujem da ću ove sezone nastaviti igrati sjajn tenis, ustvrdio je hrvatski tenisač.

– Igrao sam vrhunski tenis u Wimbledonu i ovih desetak dana bili su fenomenalani. Trebala mi je jedna ili dvije pobjede da podignem samopouzdanje i u tome sam uspio upravo ovdje, najboljem u turniru u godini.  Moram biti zahvalan Goranu koji mi je puno pomogao da pronađem samog sebe i svoju igru, zaključio je Marin Čilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.