Marin Čilić: Znali smo da se ne smijemo zanositi nakon prve dvije pobjede

Marin Čilić: Znali smo da se ne smijemo zanositi nakon prve dvije pobjede

- Nije bilo jednostavno oporaviti se. Trebao mi je taj drugi set, da on počne razmišljati kako mora igrati još bolje, rekao je Čilić nakon što je protiv Janowicza nadoknadio 0:2 u setovima

Marin Čilić/Getty Images

Kada je Davis Cup reprezentcija Hrvatske u pitanju ništa ne ide jednostavno. Poljska je pobijeđena nakon iscrpljujućih pet setova i velikog preokreta Marina Čilića protiv Jerzyja Janowicza. Ipak, pobjeda je na kraju više nego slatka, posebice kada se uzme u obzir i velika pobjeda Borne Ćorića protiv prvog poljskog tenisača u petak i činjenice da Ivan Dodig zbog ozljede leđa nije mogao igrati za Hrvatsku.

– Iako smo u petak poveli 2:0 znali smo da moramo ostati oprezni, da se ne smijemo zanositi. Isto tako, iako je Janowicz u petak izgubio znao sam da u nedjelju može igrati odlično, što je i pokazao u prva tri seta. Puno je riskirao i pogađao gotovo sve. Krajem trećeg seta sam popravio retern, a odnos snaga se sasvim promijenio mojim ‘breakom’, kada je u trećem setu servirao kod 4:5, rekao je Marin Čilić.

Istina, drama je mogla biti izbjegnuta, pogotovo kad je riječ o drugom setu, u kojem je u „tie-breaku“ Čilić imao 5-1 uz servis, te onda izgubio šest poena zaredom!

– Nije bilo jednostavno oporaviti se. Trebao mi je taj drugi set, da on počne razmišljati kako mora igrati još bolje i još više riskirati. Opet, znao sam i da je igrao pet setova u petak, a da nije tako dobro fizički pripremljen kao najbolji igrači svijeta. U tom, što se reterna tiče, briljantnom desetom gemu trećeg seta sam stvorio priliku, nakon toga sve je prešlo na moju stranu i nakon toga se sasvim raspao, rekao je Čilić.

Prvi hrvatski reket je istaknuo i značajnu ulogu izbornika Željka Krajana, koji je savjetima pokušavao olakšati Čiliću put prema pobjedi. Na kraju je, dakako, i Krajan bio prezadovoljan.

– Bilo je jasno da će Janowicz igrati mnogo bolje nego u petak, jer je protiv Borne dobio lekciju. Ne bih rekao da je u taj meč ušao prepotentno, nego neozbiljno, ne znajući što može očekivati. Bilo je Marinu teško nakon što je izgubio drugi set, ali opet je pokazao svoju mentalnu stabilnost i snagu. rekao je izbornik Željko Krajan.

Hrvatska će idući susret imati od 12. do 14. rujna, a suparnika će saznati vrlo brzo. Nositelji će biti određeni u ponedjeljak poslijepodne na temelju nove rang liste reprezentacija, a kako se sada čini Hrvatska bi za samo jednu poziciju mogla ostati bez statusa nositelja. Bude li doista tako onda će trebati mnogo sreće prilikom ždrijebanja da se izbjegnu najjači. Kandidati su kod kuće Španjolska i Argentina, u gostima Srbija, SAD, Australija i Belgija, a ždrijebom bi se odlučivalo o domaćinstvu ako suparnici budu Kanada i Nizozemska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.