Marin Čilić – Novak Đoković 0:9! Postoji li bolje mjesto za prvu pobjedu od četvrtfinala Wimbledona

Marin Čilić – Novak Đoković 0:9! Postoji li bolje mjesto za prvu pobjedu od četvrtfinala Wimbledona

- Mislim da u posljednja dva meča koja sam s njim igrao u Parizu i Indian Wellsu odigrao jako dobro i nadam se da sad mogu napraviti nešto više, poručio je Čilić

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić u srijedu će u četvrtfinalu Wimbledona pokušati prekinuti jedan negativan niz. Na putu u polufinale pred njime će stajati Novak Đoković koji ga je pobijedio u dosadašnjih devet međusobnih ogleda.

– Mislim da u posljednja dva meča koja sam s njim igrao u Parizu i Indian Wellsu odigrao jako dobro i nadam se da sad mogu napraviti nešto više, poručio je Čilić koji se prošle godine povukao iz Wimbledona navevši kao razlog ozljedu koljena, da bi ga ATP naknadno suspendirao zbog uzimanja zabranjene supstance.

Na kraju se ispostavilo da Čilić uopće nije bio pozitivan na sporni  niketamid, već na njegov marker (metabolit) N-etilnikotinamid koji nije na listi zabranjenih tvari.

– Za mene je najvažnije da sam pronašao metalnu snagu nakon svega što sam prošao prošle godine, rekao je Marin Čilić.

– Kada sam se vratio, to mi je bila dodatna motivcija za rad i da upotrijebim svaku priliku koju imam da maksimalno spreman budem na turnirima. Naravno taj period iskoristio sam da se fizički što bolje spremim, rekao je Čilic koji je četvrti Hrvat koji je izborio plasman u četvrtfinale nakon Gorana Ivaniševića (1994-1996, 1998 i 2001), Marija Ančića (2004, 2006 i2008) i Ive Karlovića (2009).

– Osjećam veliku sigurnost u odnosu s Goranom. Sve stvari na kojima smo radili dosad funkcioniraju i na terenu. Imati Gorana uz sebe veliki je plus, puno puta je igrao u drugom tjednu Wimbledona. Goran je drugačiji na terenu i van njega. Kada je u ulozi trenera vrlo je smiren i uvijek je pozitivan, zaključio je Čilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.