Marin Čilić: Odgovaraju mi brzi uvjeti u Parizu

Marin Čilić: Odgovaraju mi brzi uvjeti u Parizu

Foto: Marin Čilić/ Facebook

Marin Čilić se jučer plasirao u treće kolo Roland Garrosa. Odličnom je igrom u drugom kolu svladao Rusa Konstantina Kravchuka sa 6-3, 6-2 i 6-2.

”Sigurno je da mi ovakvi brzi uvjeti u Parizu odgovaraju. Loptica brže putuje, više skače i naravno da je to jako dobro za moj servis i moju igru”, izjavio je na press konferenciji za novinare Marin Čilić.

U drugome kolu je Marin imao 61% ubačaj prvoga servisa, a čak 95% realizaciju poena nakon što je ubacio prvi servis. Konkretnije, Marin je u drugom kolu izgubio samo dva poena kada je ubacio prvi servis.

”Općenito serviram malo brže zadnjih nekoliko tjedana. Naravno da mi je fokus i prioritet držati prvi servis oko 60% ubačaja i kada sam na tim postotcima dobivam puno više mečeva. Protiv Kravchuka nisam osjećao nikakav pritisak tijekom cijelog meča, tako da sam bio prilično siguran i na drugom servisu’‘, prokomentirao je Marin i svoj servis koji ga za sada služi odlično. U prva dva kola Marin niti jednom nije izgubio svoj servis i ponudio je tek jednu break priliku.

U sljedećem kolu ga očekuje vrlo neugodni Španjolac Feliciano Lopez koji je izbacio Davida Ferrera nakon pet teških setova.

”Feliciano je jako opasan igrač, ima fenomenalan servis i sigurno da može napraviti dosta štete. Njemu zemlja nije idealna podloga, ali ja moram nastaviti ovim tempom i to mi je za sada jedini prioritet”, osvrnuo se Marin i na svoga sljedećeg protivnika.

Meč je na rasporedu sutra, no satnica za sada nije potvrđena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.