Marin Čilić: “Osjećao sam se još uvijek malo ukočeno”

Marin Čilić: “Osjećao sam se još uvijek malo ukočeno”

Marin Čilić bio je razočaran nakon poraza u drugom kolu Indian Wellsa od Juana Monaca, ali nada se boljim nastupima na sljedećim turnirima.

Marin Čilić poražen je od Juana Monaca u drugom kolu velikog Masters turnira u Indian Wellsu rezultatom 6:4, 6:4. Nije to bio Marin kakvog poznajemo, a još uvijek su vidljivi tragovi višemjesečnog oporavka od ozljede ramena.

“Još uvijek nije sve potpuno bezbolno, osjećao sam se još uvijek malo ukočeno. Nisam niti servis mogao udarati punom snagom i mislim da mu je to dalo više prilika i slobode u igri. Jednostavno nije bilo dovoljno besplatnih poena na servisu. Monaco je odigrao solidno i morao sam više toga stvarati kroz igru.”

Naglasio je kako nije još potpuno spreman, ali voljni moment kod Čilića nikad nije dolazio u pitanje.

“Naravno, kada igrate prvi meč, niste na 100 posto. Bez obzira na to izašao sam po pobjedu i trudio sam se do nje doći. I u zadnjem gemu kada je Juan servirao za pobjedu imao sam nekoliko prilika. Nije baš bio jednosmjeran meč.”

Čilić je zaključio kako će trebati više mečeva u nogama kako bi vratio staru formu.

“Uvijek kada se vraćate na teren, malo vas sve boli. Nije nešto zbog čega bih trebao biti zabrinut, sve će biti u redu za nekoliko dana, siguran sam u to. Nakon četiri-pet mečeva sigurno ću se osjećati puno bolje i sada je cilj odigrati što je više mečeva moguće.”

Sljedeći Marinov nastup očekuje se na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju koji se igra krajem mjeseca ožujka nakon čega slijedi zemljani dio sezone u Europi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.