Marin Čilić otkazao Indoors, upitan nastup u Davis Cupu protiv Srbije

Marin Čilić otkazao Indoors, upitan nastup u Davis Cupu protiv Srbije

Najbolji hrvatski tenisač pojavio se na glavnom ždrijebu zagrebačkog ATP turnira gdje je obznanio loše vijesti.

Pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta nakon otkazivanja turnira u Zagrebu zbog ozljede ramena mogao bi porpustiti i dvoboj Davis Cupa u Kraljevu protiv Srbije koji je zakazan od 6. do 8. ožujka.

Na glavnom ždrijebu ATP Zagreb Indoorsa Čilić se obratio javnosti priznavši kako će vjerojatno preskočiti prvu četvrtinu sezone: “Izgledi su minimalni, moj nastup je pod velikim upitnikom. Otkazao sam i Rotterdam i Delray Beach koji počinje 16. veljače. Do Davis Cupa će proći dva i pol mjeseca kako nisam igrao tenis. Bilo bi mi dosta teško i stresno nakon tolike pauze, sa samo dva tjedna treniranja, igrati mečeve u pet setova.”

Liječenje ozljede ide dobro, ali: “Očekivao sam brži oporavak, zaželio sam se tenisa. Dani mi presporo prolaze, bavim se samo aktivnostima vezanim uz noge i donji dio tijela. Posljednji pregled pokazao je napredak u oporavku ruke, ali još uvijek nije za igranje.”

Čilić je nakon Mastersa u Londonu odigrao nekoliko ekshibicijskih turnira u Aziji, što je možda pogoršalo ozljedu: “Ne mislim da su mi ti mečevi na jedan set produžili proces oporavka i da bi mi bilo bolje da sam se odmarao još deset dana. Pogriješio sam što prije i nakon Mastersa nisam shvaćao ozbiljnost ozljede i da će mi oporavak biti problematičan. Računao sam da će mi tri do četiri tjedna odmora biti dovoljna.”

Turnir u Zagrebu također se našao u problemima, ponajviše onima financijske prirode. Grad je zbog krize srezao troškove pa bi ATP turnir u hrvatskoj metropoli već drugu godinu mogao završiti u minusu. Deseto izdanje moglo bi biti i posljednje.

Direktor turnira Branko Horvat osvrnuo se na probleme: “Još uvijek se nadamo novcu od Grada. Zasad su nam pomogli s dozvolama za parkiranje, montažnim tribinama i džambo plakatima. Hrvatski tenis nije zaslužio da nam u posljednji tren oduzmu sredstva. Nije pošteno da iznosi koji su trebali ići Snježnoj kraljici, ‘Hanžeku’, maratonu i Indoorsu nisu proporcionalno smanjeni. Kraljica je ostala na istom ili sličnom iznosu, a mi nismo dobili ništa.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.