Marin Čilić službeno otkazao i nastup u Delray Beachu

Marin Čilić službeno otkazao i nastup u Delray Beachu

Hrvatski tenisač Marin Čilić službeno je otkazao turnir u Delray Beachu...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić službeno je otkazao turnir u Delray Beachu, što je nagovijestio još početkom veljače kad je, zbog neugodne ozljede ruke, bio primoran odustati i od nastupa na ATP-u u Rotterdamu, a nevoljko je propustio i ovogodišnje izdanje PBZ Zagreb Indoorsa, kao i prvi Grand slam turnir sezone Australian Open.

Međugorac se ozlijedio na treningu još krajem listopada prošle godine, a oporavak ipak nije toliko jednostavan kako se na ‘prvu lopticu’ činilo. Premda su bolovi nestali, prvi hrvatski reket još uvijek ne osjeća da može nesmetano igrati na svojoj najboljoj razini, a budući da se s požurenim povratkom na teren jednom već pogriješilo (bespotrebni nastupi na azijskim ekshibicijama prošle godine), Čilić i njegov ‘stručni stožer’ ovoga puta ni sa čim ne žele riskirati.

Osim Marina, nastup u Delray Beachu otkazao je i Nijemac Benjamin Becker, a prigodu za ulazak u glavni turnir na taj su način dobili njemački tenisači Dustin Brown i Peter Gojowczyk.

Pod velikim je znakom pitanja i Čilićev nastup u Davis Cup susretu Hrvatske i Srbije u Kraljevu (6. do 8. ožujka) – od početka ovoga mjeseca i posljednjih informacija o težini ozljede nije se, naime, ništa značajnije promijenilo, što znači da se i dalje referiramo na izjavu kako su izgledi za njegov nastup “minimalni i ne baš realni”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.