Marin Čilić: Ovo je ogroman motiv za narednu sezonu

Marin Čilić: Ovo je ogroman motiv za narednu sezonu

Prvi hrvatski reket završio je sezonu porazom od Stana Wawrinke u tri seta.

Završni Masters u Londonu za Marina Čilića nije bio jako uspješan. Ostvario je tri poraza u isto toliko mečeva, ali u posljednjem dvoboju sa švicarskim tenisačem ostavio je puno bolji dojam nego u prethodna dva.

Međugorac je analizirao meč i najavio novi pohod na Masters u sljedećoj godini:

– Ključni trenutak meča dogodio se početkom trećeg seta kada sam imao ‘break’ i 40-15 na svom servisu. Tu sam propustio šansu napraviti veći razmak u rezultatu. Osjetio sam u tih posljednjih par gemova drugog seta i početkom trećeg da je Stan ipak spustio razinu svoje igre, ali nažalost nisam uspio doći do pobjede. Ali, sada gledam bolje na ovaj ‘masters. “Ovo je veliko iskustvo za mene. Puno je igrača koji su na svom prvom ‘mastersu’ igrali loše. Naravno, ovo je ogroman motiv za narednu sezonu”.

Za Marina sada počinje zasluženi odmor. U sezoni koja je polako na zalasku osvojio je četiri titule, među kojima i svoj prvi Grand slam naslov, US Open. U novoj godini biti će još puno prilika za dokazivanje i bodova koje treba obraniti. A čeka ga i dvoboj sa Srbijom u Davis Cupu, Sve u svemu, bila je ovo jedna nezaboravna sezona za Čilića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.