Marin Čilić pogreškama trasirao put ka povratničkom porazu

Marin Čilić pogreškama trasirao put ka povratničkom porazu

Marin Čilić pogreškama si je utro put ka porazu u drugome kolu ATP turnira u Indian Wellsu...

Marin Čilić/Foto: commons.wikimedia.org - FilipFeja

Marin Čilić vratio se na teniske terene. I to je ujedno sve bitno što je najbolji hrvatski tenisač učinio na Masters turniru u Kaliforniji. Premda nitko nije očekivao spektakularnu igru i posljedične rezultate, Marinov je nastup bio slab, mlak i nekonkretan te je vidljivo da će mu trebati i nešto više od ‘samoprozvanih’ tri-četiri meča kako bi povratio formu koja ga je krasila krajem prošle sezone.

Čilić, ipak, nije djelovao toliko urnebesno loše, na trenutke je igrao ravnopravno s 48. igračem svijeta Juanom Monacom, no previše je ipak suparnik Međugorcu morao zahvaljivati na poklonjenim poenima i promašenim lopticama. U nekim je trenucima ogleda poprilično zakazao Marinov servis, a iskusni je Argentinac takvu situaciju znao iskoristiti.

Nije Monaco odigrao ništa posebno vrijedno spomena, no koncentrirano je i sigurno odrađivao posao protiv povratnika nakon neugodne ozljede ramena. U oba je seta presudio jedan break više argentinskog tenisača te je na koncu dva puta po 6:4 i realan i zaslužen rezultat.

Marina i njegova mecenu Gorana Ivaniševića čeka još mnogo rada prije negoli se prvi hrvatski reket vrati na staze stare forme i bilo kakvog uspjeha u konkurenciji najboljih tenisača svijeta. Deseto mjesto na ATP-ovoj rang-listi morat će se opravdati…

Indian Wells, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 10) – Juan Monaco (Argentina) 4:6, 4:6

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.