Marin Čilić prvi put u karijeri u polufinalu Wimbledona!

Marin Čilić prvi put u karijeri u polufinalu Wimbledona!

Prvo polufinale u karijeri za našeg tenisača!

Najbolji hrvatski tenisač Marin  Čilić plasirao se u polufinale Wimbledona preko vrlo dobrog tenisača iz Luksemburga Gillesa Mullera s 3:2 u setovima (3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1)

Čilić je loše otvorio prvi set, Muller je sjajno servirao, gotovo bez pogreške i osvojio prvi set sa 6:3. Muller je i u drugom setu nastavio sa sjajnim servisom. U 13. igri prvi do prednosti dolazi Muller, koji je poveo 3:5, ali Marin je na kraju uspio iskoristiti poklon Mullera i osvojiti set sa 7:6. Marin je u nastavku popravio svoj servis i samu igru i ponovno pokazao da je u sjajnoj formi. Obojica igrača sjajno su servirala, skoro cijeli susret, nešto kasnije u meču Muller je ‘oslabio’ na servisu, a to je naš tenisač uspio iskoristiti i osvojiti svoj drugi set sa 7:5. Čilić je trebao i ranije završiti meč, još u 4. setu, ali Muller je ponovno sjajno odigrao i izjednačio na 2:2 u setovima.

U petom setu Čilić je odigrao fantastično, s dva breaka došao je do vodstva 5:0 i rutinski završio meč sa 6:1.

Marin je na kraju zasluženo došao do pobjede i plasmana u polufinale Wimbledona. Hrvatski tenisač će u petak igrati svoje prvo polufinale Wimbledona u karijeri.

Najveće iznenađenje turnira je poraz prvog tenisača svijeta i domaćeg tenisača Andyja Murraya od Sam Querreya četvrtfinalu. Tako će Marin za finale Wimbledona igrati protiv Amerikanca Querreya.

BRAVO MARINE! 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.