Marin Čilić u četvrtom kolu US Opena

Marin Čilić u četvrtom kolu US Opena

Marin Čilić opisao je novu pobjedu u pohodu na obranu US Opena...

Branitelj naslova Marin Čilić osigurao je drugi tjedan na posljednjem Grand Slam turniru sezone.
Marin se mučio danas protiv Kazahstanca Mikhail Kukushkina, nije odigrao najbolji meč, ali ipak je upisao pobjedu u teških pet setova, nakon nešto više od četiri sata.

U prvom setu imao servis za set, imao i minibreak, ali izgubio je taj set kroz tiebreak (5:7). U drugom je opasno visio, gubio je s 2:5, na 5:6 spasio je dvije vezane set lopte s dva odlična servisa, a tiebreak osvaja bez problema sa 7:1.

Činilo se u posljednja dva seta da se Kukushkin raspao jer nije mogao ništa protiv servisa. Imao je Čilić u četvrtom setu šansu za dupli break 2:0/40:15, ali nekako se Kukushkin vratio u meč. Na 4:4 imao je 15:40 i 40:A, ali ni to nije iskoristio, te tiebreak gubi rezultatom 3:7. Ipak, u petom je setu Kazahstancu ponestalo snage, te Čilić tako stiže do treće pobjede u New Yorku ove godine.

Mec je završio s 27 as servisa, sedam duplih servis grešaka, 28 winnera i 46 neprisiljenih grešaka. Bio je odličan na prvom servisu, 84% (70/83), ali ubačaj istog bio je na skromnih 53%. U četvrtom kolu čeka boljeg iz meča Ferrer [7] – Chardy [27].

US open 3. kolo
M. Čilić [9] (9) – M. Kukushkin (56) 6:7 7:6 6:3 6:7 6:1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.