U finalu protiv Nishikorija

Marin Čilić u finalu Basela!

Marin Čilić u finalu Basela!

Marin Čilić/Foto: facebook.com/DavisCupTennis

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom protiv Njemca Mische Zvereva plasirao se u finale ATP turnira koji se održava u Baselu. Teže od očekivanog je Marin pobijedio Zvereva. Za pobjedu mu je bilo potrebno 3 seta i malo više od 2 sata iscrpljujuće borbe. Zverev je do polufinala napravio pravu senzaciju jer je prije meča s Čilićem izbacio prvog nositelja turnira, domaćeg tenisača Stanislasa Wawrinku.

U prvom setu su obojica tenisača držala svoje servise sve do 5. gema, kada Zverev oduzima početni servis našem Čiliću te preuzima vodstvo od 3:2. Do kraja seta Njemac zadržava mirnoću na svom servisu i osvaja set sa 6:4.

Drugi set je bio prava igra živaca. Sve do 12. gema su obojica tenisača suvereno osvajala gemove na svojim servisima. U spomenutom 12. gemu, pri vodstvu Čilića od 6:5 i na servis Zvereva, Čilić napokon oduzima servis i osvaja drugi set sa 7:5.

Treći set je bio obilježen s mnoštvom prilika za oduzimanje servisa s obje strane, ali do prvog, pokazat će se i ključnog ’breaka’ dolazi naš Marin pri rezultatu 4:3. Uz manje probleme Marin privodi meč kraju i osvaja zadnji set sa 6:3.

U finalu Marin će se sučeliti s Japancem Keijem Nishikorijem koji je prethodno s 2:1 u setovima svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera. Dosad su se Marin i Kei susreli u čak 11 navrata, a vodi Japanac sa 7:4.

ATP Basel – rezultati polufinala:
Marin Čilić – Mischa Zverev 4:6, 7:5, 6:3
Kei Nishikori – Gilles Muller 4:6, 7:6 (3), 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.