Marin nastup u Londonu otvara protiv Murraya

Marin nastup u Londonu otvara protiv Murraya

Photo by Julian Finney/Getty Images

Jučer je  službeno otvoren završni Masters u Londonu. Turnir je to na kojem će snage odmjeriti osmorica najboljih tenisača svijeta, a među osmorkom najboljih je i  naš Marin Čilić.

Turnir se igra u Londonu na tvrdoj podlozi, od 13. do 20. studenog, a na turniru  osim  osmorice najboljih tenisača sudjeluju i osam najboljih parova.

Poznati su suparnici. Najbolji hrvatski tenisač igrat će u skupini Johna McEnroea u kojoj su pored njega i Andy Murray, Stan Wawrinka i Kei Nishikori. Prvi nastup Marin će imati u ponedjeljak, 14. studenog protiv prvog tenisača svijeta Andyja Murraya, protiv kojeg je dosada igrao 14 puta ostvarivši tri pobjede uz 11 poraza.

U drugoj skupini Ivan Lendla igrat će Novak Đoković, Miloš Raonić, Gael Monfils i Dominic Thiem.

U Londonu na turniru parova nastupa i Ivan Dodig sa Brazilcem Marcelom Melom. Njih su dvojica ždrijebani u skupinu Edberg/Jarryd, u kojoj su i drugi nositelji Jamie Murray i Bruno Soares, Amerikanci Bob i Mike Bryan te filipinsko-bjeloruska kombinacija Treat Huey/Maks Mirnji.

Dodig i Melo prvi nastup imaju u nedjelju 13. studenog protiv braće Bryan, a valja spomenuti kako će  Dodigu i Melu  ovo biti i posljednji zajednički nastup.

Nagradni fond turnira je sedam i pol milijuna dolara.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.