Marin Ranteš odličnim nastupom razgalio gledatelje

Marin Ranteš odličnim nastupom razgalio gledatelje

U polufinalu je besprijekorno izveo svoj run te je iznenadio sve okupljene, ostvarivši prvo mjesto ispred velikih imena.

foto: https://www.vitalbmx.com

Najbolji hrvatski ekstremni biciklist BMX vozač i, Varaždinac Marin Ranteš impresionirao je nastupom na četvrtoj i posljednoj postaji FISE Svjetskog kupa BMX-a u kineskom gradu Chengdu Tijekom prvoga dana natjecanja Marin je ostvario 16. mjesto u kvalifikacijama, što mu je bilo dovoljno da izbori mjesto u polufinalu u konkurenciji od 24 natjecatelja.

U polufinalu je besprijekorno izveo svoj run te je iznenadio sve okupljene, ostvarivši prvo mjesto ispred velikih imena poput Australca Logana Martina, prošlogodišnjeg pobjednika Svjetskog kupa. Ranteš je kao vodeći u polufinalu osvojio 88 bodova, dok je Logan Martin bio drugi sa 87,90 bodova. Jedna od trikčina kojom je impresionirao suce bila je i savršeno izvedena rotacija od 720 stupnjeva s tailwhipom. U drugoj vožnji je bacio i sjajan 360 triple tailwhip i općenito je vozio stazom vrlo uvjereno, izvodeći trikove na svim elementima s odličnim stilom.

Dobro je vozio Ranteš i u finalu 5. studenog, ali ga je nezgodan pad na lijevo rame tijekom zahtjevnog trika u zadnjoj dionici vožnje koštao boljega plasmana te je ostvario 12. mjesto u finalu od 12 natjecatelja, dok je Nick Bruce iz SAD-a bio prvi, a ukupni pobjednik Svjetskog kupa za 2017. godinu je legenda BMX-a – Daniel Dhers iz Venezuele.

Ipak, sezona za Ranteša još nije gotova jer ga ove nedjelje očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se također održati u kineskom Chengdu.

Ponovi li Ranteš formu iz polufinalne vožnje na FISE kupu, Hrvatska bi mogla dobiti još jedan fascinantan rezultat u svijetu ekstremnih sportova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.