Mario Cvitanović podnio ostavku

Mario Cvitanović podnio ostavku

Cvitanović je prvi trener u povijesti Dinama koji je upisao poraz od sestrinske Lokomotive.

Nakon šokantnog poraza od Lokomotive, prvog u povijesti u dosadašnjih 28 utakmica koliko su ih odigrali Dinamo i Lokomotiva, trener prve momčadi Mario Cvitanović odstupio je s klupe modrih.

Cvitanović je odluku prenijeo prvo igračima u svlačionici nakon utakmice, a potom ju je potvrdio i na konferenciji za medije.

“Čestitao bih Lokomotivi na pobjedi, na dobro odrađenoj partiji i rekao bih da je ovo, ne u mojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri, nego u cijelom mom životu – najmučniji dan. Ova momčad vrijedi, pokazala je u prvom dijelu prvenstva koliko može. Ova je momčad napravila prednost i još uvijek ima prednost. Definitivno, porazi protiv Hajduka i Rijeke su bez obzira na okolnosti ostavili trag i danas je bila kulminacija te emocionalne istrošenosti, emocionalne praznine kod igrača. Hoće noge, ali srce neće, ne može… Glava ne može. Sve što se događa i oko njih i oko kluba utjecalo je i na rezultat i na njih same.

Ja kao trener, od prvog dana kad sam došao ovdje pa do danas, uvijek sam govorio da želim više, da trebamo i hoćemo više. I to smo radili. Apsolutno od prvog dana pa do danas. Inzistirali, tražili, željeli… Nekad je moguće, nekad nije. Razloga za ovakvu igru i stanje možemo naći milijun. I o razlozima nema potrebe sad pričati. Ja kao trener sam dao apsolutno sve što sam imao. Bio sam apsolutno u svakom trenutku podređen klubu, podređen rezultatu, igračima i našem cilju – prvenstvu i kupu. Još uvijek smo u prednosti.

Čast i obraz su na prvom mjestu. Svoju čast i svoj obraz neću dati apsolutno ni za što. I moja moralna obaveza i moja odluka je definitivna, a to je da moram odstupiti! Zbog čega? Zbog toga da Dinamo osvoji prvenstvo, da osvoji i kup, da se igrači probaju resetirati, emocionalno napuniti, pokrenuti nešto da se ponovno vratimo na pobjednički put i da budemo prvaci. Kažem ”mi” jer i sebe smatram Dinamom. Kao trener moram to napraviti, mislim da je to jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Mogu biti ponosan, dao sam sve što sam imao. Je li to dovoljno… Izgleda da nije. Uprite, pucajte po meni ako sam jedini krivac.

U ovome treuntku moram preuzeti odgovornost i smatram da je to dobro za boljitak Dinama, da se okrene nešto da momčad izađe iz krize i da igrači ponovno izađu na put na kojem su bili jer su napornim radom stekli ovu prednost. Pomognite im da se vrate na stare staze, da budu prvaci. Ja kao trener nemam apsolutno više ništa reći. Vrijeme će reći svoje, što je sve utjecalo na ovo. Nadam se da će sve izaći na dobro i prvi ću čestitati kada Dinamo, dakle kada, a ne ako osvoji prvenstvo. Hvala vam na suradnji. Još jednom apeliram da date podršku igračima i da ih dignete za ono što slijedi. Ja resurse za to nemam. Hvala vam lijepo.” -oproštajne su riječi sada već bivšeg trenera Dinama Marija Cvitanovića.

Cvitanović je na klupi Dinama odradio 31 utakmicu, a a ostvario je 20 pobjeda, 8 remija i 3 poraza, sva 3 u posljednjih 20 dana. Biti će zanimljivo vidjeti tko će ga nasljediti, a već proteklog tjedna pričalo se kako je pred otkazom, a u tom slučaju mogući nasljednici spominjani su Igor Jovičević i Nikola Jurčević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.