Mario Hezonja: Jasmin Repeša računa na mene za Svjetsko prvenstvo

Mario Hezonja: Jasmin Repeša računa na mene za Svjetsko prvenstvo

- Naravno, ništa nije sigurno jer se uvijek mogu ozlijediti... Ali, jako se radujem nastupu u reprezentaciji, rekao je Mario Hezonja

Mario Hezonja/Foto fibaeuopre.com

Hrvatski sportaši već godinama imaju odličnu reputaciju u Španjolskoj. Posljednjih mjeseci španjolske medije i navijače prvo je zaludio Luka Modrić u dresu Reala, danas je fokus na košarkašu Mariju Hezonji koji sjajno igra u dresu Barcelone. Hezonja je ponovo oduševio u nedjeljnoj pobjedi Barcelone u kojoj je Dubrovčanin za 21 minutu igre ubacio 26 poena!

– Dobio sam puno pohvala za nedjeljnu utakmicu. Bila je to dobra utakmica cijele momčadi, dobio sam puno čestitki, posebice iz Hrvatske, rekao je Mario Hezonja u razgovoru za Mundo Deportivo.

– Treniram jako naporno. Maksimalno se pripremam za svaku utakmicu, fizički i psihički. Nije u pitanju samopouzdanje jer njega mi nikada nije nedostajalo. Kada dobijem minutažu na parketu, potrudim se iskoristiti priliku. Trener Xavi Pascual traži da radim na svojoj igri i to u svim aspektima. To mi se sviđa jer i ja želim poboljšati sve aspekte svoje igre, ustvrdio je Hezonja koji je lani u drugoj ekipi igrao 500 minuta, a dosad je u prvom sastavu skupio 144 minute.

– Čekam svoju priliku. Imamo 14 igrača i normalno je da svatko čeka svoju priliku odnosno da se netko odmara u određenim situacijama. Sada nas čekaju ozbiljni izazovi, četvrtfinale doigravanja. Ponekad bi se najradije vratio u drugu ekipu, tamo se stvari čine puno jednostavnije. Naravno, puno više naučim uz prvu momčad. Ova prilika je najbolja stvar koja mi se dogodila u posljednje dvije godine, rekao je hrvatski košarkaš koji ove godine ima puno bolji postotak šuta iz igre.

– Prošle godine sam pucao iz svakakvih pozicija, čim bi se ukazao i milimetar prostora. Sada sam naučio birati šuteve, zato je i statistika bolja, rekao je Hezonja koji je odgovorio na pitanje da li bi preporučio mladim košarkašima iz Hrvatske da dođu u Barcelonu.

– Ako misle da mogu igrati na ovoj razini, onda da. Ali to nije za svakoga. Morate biti na najvišoj razini, fizički i psihički. Morate 24 sata biti koncentrirani na košarku. Srećom, tu je i Ante Tomić kojeg znam godinama i puno mi pomaže. S njime mogu razgovarati o svemu. Ne znam što me čeka u budućnosti, trenutno sam koncentriran na to da dam maksimum u ovoj momčadi i da iskoristimo naše šanse ove sezone, rekao je Hezonja.

Sve upućuje da će Mario biti dio hrvatske reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

– Bit ću u momčadi za Svjetsko prvenstvo. Razgovarao sam s trenerom (op. a. Jasmin Repeša) i računa na mene. Naravno, ništa nije sigurno jer se uvijek mogu ozlijediti… Ali, jako se radujem nastupu u reprezentaciji, zaključio je Mario Hezonja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.