Mario Hezonja odlazi na posudbu?

Mario Hezonja odlazi na posudbu?

Mario Hezonja sljedeće sezone mogao bi zaigrati na posudbi.

Mario Hezonja

Prema pisanju prestižnog talijanskog košarkaškog portala, Sportanda, hrvatski reprezentativac Mario Hezonja sljedeće sezone mogao bi igrati na posudbi.

Barcelona je zadržala većinu svog rostera iz prošle sezone gdje su osvojili naslov prvaka Španjolske, a Hezonja se zbog “prebukiranosti” vanjske linije nije naigrao. U nekoliko navrata pokazao je svoj potencijal, ali u važnim utakmicama nije bio niti među 12. U prilog tome ide i povratak u klub Marcusa Erikssona.

Dvije sezone neigranja mogle bi biti pogubne za mladog igrača. Slična priča bila je i prošle sezone, ali Xavi Pascual odlučio je zadržati mladog Dubrovčana. Kao moguće destinacije spominju se španjolski prvoligaši Manresa i La Bruixa d’ Obradoiro. Želja za minutažom mogla bi prevladati jer, prema nekim najavama, Hezonja želi što prije izići na NBA draft te mu je potrebna bolja statistika. Nije isključena niti posudba u neki klub koji igra europska natjecanja, čak i van Španjolske.

Na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj igrao je vrlo malo. Nastupio je u dvije utakmice i postigao je ukupno četiri poena. Zanimljivo je da je prošle sezone najbolju partiju pružio upravo protiv kluba zainteresiranog za njegove usluge, La Bruixe, kada je ubacio čak 26 poena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.