Mario Hezonja prijavit će se na ovogodišnji NBA draft

Mario Hezonja prijavit će se na ovogodišnji NBA draft

Mario Hezonja prema svemu sudeći sljedeće sezone igrat će u najjačoj ligi na svijetu.

Mario Hezonja/Foto Saša Trifunovski

Iako je odluka da će se Mario Hezonja prijaviti na ovogodišnji NBA draft očekivana, do sada su to samo bile špekulacije. Nakon ispadanja Barcelone od Olympiacosa, njegov agent Arn Tellem potvrdio je informaciju za ESPN.

Hezonja trenutno ima važeći ugovor s Barcelonom, ali s istekom ove sezone aktivira se klauzula u kojoj hrvatski reprezentativac može ići u NBA ligu. Prema svim predviđanjima 20-godišnji Dubrovčanin će biti među prvih deset pickova, a najoptimističnija predviđanja ga svrstavaju oko petog mjesta. Kandidata je nekoliko, a ako je vjerovati informacijama, najjače su zagrizli Boston Celticsi koji već pripremaju teren i buduće razmjene kako bi se domogli ovog izvanserijskog talenta.

Ovoj priči svakako nije kraj jer je i Barcelona opasno zagrizla i čini sve kako bi ovaj Hrvat ostao još koju godinu u Kataloniji. Nedavno je trener Xavi Pascual izjavio kako je Hezonja budućnost Barcelone, ali s obzirom na to da zadnjih nekoliko utakmica igra jako malo ili uopće ne igra kao protiv Olympiacosa, čini se da ćemo na godinu imati još jednog igrača u najjačoj ligi na svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.