Mario Hezonja za FIBA-u: Na nama je red da hrvatsku košarku vratimo na stare pozicije

Mario Hezonja za FIBA-u: Na nama je red da hrvatsku košarku vratimo na stare pozicije

- Skupina na SP-u je teška. O Portoriku, Senegalu i Filipinima vjerojatno nitko nezna ništa. Tu su još i velesile poput Argentine i Grčke. , objasnio je Hezonja

Mario Hezonja/Foto fibaeuopre.com

Nakon Darija Šarića u Sloveniji, hrvatska će košarka ovoga ljeta još jednu nadolazeću zvijezdu prezentirati na velikoj sceni. Talentirani branič Barcelone Mario Hezonja gotovo sigurno će se naći među putnicima na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Dubrovčanin je povodom toga odradio intervju za službenu stranicu FIBA-e.

– Pričao sam sa izbornikom Repešom i s ljudima iz Saveza u vezi mog angažmana za SP. Spreman sam i smatram kako će to biti veliko iskustvo za mene, objašnjava Hezonja, koji je ove sezone proglašen za drugog najatraktivnijeg igrača španjolske ACB lige.

Iza Hezonje je odlična sezona u kojoj je postao važan faktor u redovima Barcelone. Pogotovo u domaćem prvenstvu u kojem dobiva osjetno veću minutažu.

– Dvije sezone u redovima jedne od najboljih europskih momčadi su velika stvar. To je bilo naporno iskustvo, ali puno sam naučio. Svaki dan naučim nove stvari. Mislim da sam dosta sazrio, pogotov jer igram uz bok igračima kao što su Navarro, Tomić… nastavlja hrvatski dragulj koji je svjestan kako je u redovima katalonskog diva napredovao kao igrač:

– Mislim da sam napredovao u svim segmentima igre. Svaki trening, svaka utakmica je novo iskustvo. Mislim da svakim danom sve više sazrijevam.

Hrvatska se košarka pokušava vratiti na staze satre slave. Daleko su vremena Dražena, Kukoča, Rađe…

– Ja sam premlad da se njih sjećam, ali sam gledao sve moguće kazete. Sve su to legende koje su u svijetu proslavile hrvatsku košarku. Sada je red na nama da ju vratimo na mjesto gdje pripada.

Hezonja i Šarić velika su perspektiva i zalog hrvatske košarke.

– U Hrvatskoj uvijek ima talenata. Na nama je da talent maksimalno iskoristimo i da se fizički i mentalno spremimo za napore koji nas očekuju na najvišem nivou.

Hrvatsku u Španjolskoj očekuje skupina B s Argentinom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima.

– Skupina je teška. O Portoriku, Senegalu i Filipinima vjerojatno nitko nezna ništa. Tu su još i velesile poput Argentine i Grčke. Biti će definitivno ludo, ali ja ću uživat u svakoj minuti, zaključio je u razgovoru za FIBU-u Hezonja.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.