Mario Mandžukić: Ove sezone imam samo dva cilja!

Mario Mandžukić: Ove sezone imam samo dva cilja!

Juventus opet u svojoj maniri plovi kroz Seriu A. Među zaslužnijima zato takav tijek događaja je i naš reprezentativac, Mario Mandžukić, koji i ove sezone predstavlja integralni dio Alegrijeve momčadi. Naš centralni napadač već odavno je prestao svoju važnost pokazivati (samo) kroz statistiku, ali to ga ni najmanje ne smeta. Štoviše, veseli ga što sve više i više izlazi iz okvira tradicionalnoga napadača kojem je zadatak samo gledati prema golu:

“U igri volim preuzimati odgovornost i sretan sam kada mi trener podijeli više zadataka jer tako mogu pomoći suigračima. Imam toliko energije da mogu puno pružiti na terenu. Sviđa mi se trenutna uloga na terenu jer stojim blizu golu, ali primarna zadaća mi je – sudjelovanje u defenzivnim zadacima!”

Massimiliano Allegri najzaslužniji je za takav slijed događaja koji je Mandžukića uspio pretvoriti u igrača koji može sudjelovati u obje faze igre. Ove sezone to je još očitije jer je napokon uspio preusmjeriti njegovu silnu energiju u točno zadane zadatke, a ne samo anarhični pritisak na zadnju obranu:

“Ne volim davati puno komentara, ali moram ponoviti da je Allegri jedan od najboljih s kojima sam surađivao u karijeri. Radi se o ponajboljem treneru u Europi, samo pogledajte njegove rezultate s Juventusom! Imamo odličnu komunikaciju, on je osoba koja zna saslušati i ima puno razumijevanja pa sam jako sretan što mogu raditi s njime.”

Super Mario tako može biti zadovoljan sadašnjim tijekom sezone koja upravo ulazi u svoju ključnu fazu. U Ligi Prvaka čeka ih Tottenham, dok ih doma čeka opasna Fiorentina koja bi se mogla pokazati nagaznom minom. Međutim, Mandžukić zna svoje osobne ciljeve:

“Na početku sezone postavim si dva cilja; da se ne ozlijedim i da s Juventusom osvojim sve što se osvojiti može!”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.