Mario Mandžukić postao drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih

Mario Mandžukić postao drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih

Mario Mandžukić je u petak protiv Finske zabio svoj 30. pogodak u reprezentativnom dresu i time postao drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih.

foto: Mario Mandžukić/ facebook Hrvatski nogometni savez

Sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, najbolji je strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. U nacionalnom dresu zabio je 45 pogodaka.

Mario Mandžukić je za Hrvatsku debitirao u studenome 2007. godine, a prvijenac je postigao u domaćem porazu protiv Engleske, 2008. godine. Do susreta protiv reprezentacije Finske, Mandžukić je 78 puta nastupio za Hrvatsku i 29 puta pogodio protivničku mrežu. Jednak broj pogodaka zabio je i Eduardo da Silva.

Pogodak protiv Finske bio je njegov 30. u reprezentativnoj karijeri i njime je službeno postao drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Mario Mandžukić otputovao je u Kijev, no njegov je nastup u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici u ponedjeljak još uvijek upitan. Trenirat će po posebnom programu i liječnička služba reprezentacije pokušat će ga zaliječiti do susreta s Ukrajinom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.