Mario Pašalić najmlađi (standardni) veznjak Primere

Mario Pašalić najmlađi (standardni) veznjak Primere

Mladi hrvatski veznjak Mario Pašalić jedan je od tri najmlađa standardna veznjaka španjolske Primere...

Mario Pašalić/Getty Images

Mladi hrvatski veznjak Mario Pašalić od dolaska u španjolski Elche ne prestaje oduševljavati tamošnju nogometnu struku i javnost. Fazu adaptacije na pirenejski nogomet 20-godišnjak je prošao gotovo bezbolno i u vrlo kratkom roku, a u posljednjih je devet utakmica čak osam puta bio starter (sedam puta u nizu).

Posuđeni igrač Chelseaja odigrao je važnu rolu i u posljednjoj prvenstvenoj pobjedi protiv Eibara (1:0), kojom je Elche zadržao čvrst stav u borbi za opstanak, odmaknuvši se od “crvene zone” četiri boda.

“Borba za opstanak bit će teška i svaka nam je utakmica važna”, kaže Pašalić za SN. “Deset je klubova u pitanju, svi nemirno spavaju, a i mi smo nažalost u tom krugu. Uhvatio sam ritam lige, shvatio njezine prednosti i otkrio što meni samome nedostaje. Ipak sam došao iz HNL-a pa mi je nužno proći kratko vrijeme prilagodbe.”

Pašalić je jedan od trojice najstandardnijih mladih veznjaka španjolskog elitnog društva, a u veljači je napunio tek dvadeset godina. “Lijepo je znati takav podatak. Ne mogu kazati kakva je situacija u ostalim ligama, ali u Španjolskoj poziciju zadnjeg veznoga okupiraju uglavnom iskusni igrači koji posjeduju veliku trkačku moć i uz to moraju obavljati sve defenzivne zadaće”, svjestan je mladi reprezentativac.

Prošlogodišnji najbolji Hajdukov strijelac (12 pogodaka, zajedno s Antonom Maglicom) još čeka prvijenac u dresu Elchea, no pritisak ne pada na njegova leđa ni nakon 17 odrađenih susreta.

“Silno priželjkujem pogodak”, priznao je Mario. “Znam da sam blizu, ali i da neću imati mnogo prigoda. Momčad ima defenzivan gard, borba je ogromna za svaki bod i teško je s moje pozicije (op. a. zadnji vezni) stići do prilike za gol. Jer, da bi stigao pred suparnička vrata, moraš pretrčati praktički čitav teren…” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.