Mario Tičinović seli iz Danske, kamo će se zaputiti Hajdukov ‘tić’?

Mario Tičinović seli iz Danske, kamo će se zaputiti Hajdukov ‘tić’?

Negdašnji Hajdukov bek ovoga će ljeta napustiti Dansku...

Mario Tičinović/Foto: UEFA

Dvadesettrogodišnji Sinjanin Mario Tičinović završio je svoju nogometnu epizodu u Danskoj – barem za sada. Negdašnji bočni Hajduka gotovo tri godine proveo je na sjeveru Europe, a još nije poznato u kojem će smjeru sada nastaviti profesionalnu karijeru.

Tičinović se prvi puta u seniorsku momčad bijelih probio sa samo šesnaest godina, a debitirao je točno mjesec dana prije no što je puhnuo u sedamnaest svjećica na rođendanskoj torti – zbilo se to u Kupu Uefa protiv malteške Birkirare, kad se netom po ulasku na travnjak upisao i u strijelce.

U kolovozu 2008. napokon potpisuje profesionalni ugovor u trajanju od tri godine, a postao je tada i najmlađim Hajdukovim igračem s takvim ‘povlasticama’. Dvije godine kasnije izgubio je povjerenje struke na Poljudu te je poslan na kaljenje u Karlovac, da bi nakon samo jedne sezone, također kao posuđeni igrač, preselio u Nordsjaelland.

Bili ‘tić’, kako su mu tepali u splitskim danima, u dresu danskog prvoligaša sakupio je preko sto utakmica (pet u Ligi prvaka, dvije u Europskoj ligi) i sedam puta tresao mreže, a statistiku je podebljao s još pet asistencija te čak šesnaest žutih kartona i jednim izravnim isključenjem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.