Marko Arapović, perspektivni hrvatski košarkaš: Tatu još nisam pobijedio na haklu

Marko Arapović, perspektivni hrvatski košarkaš: Tatu još nisam pobijedio na haklu

- Nadam se da ću radom i igrama dokazati da zaslužujem poziv u A reprezentaciju, kaže krilni centar Cibone

Marko Arapović/Fiba Europe

Turbulentna sezone Cibone iznjedrila je nekoliko perspektivnih mladića za koje će se u budućnosti zasigurno čuti. Među njima je i 17-godišnji Marko Arapović, sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Franje Arapovića, koji u dresu vukova nastavlja obiteljsku tradiciju. Iako je počeo s rukometom 208 centimetara visoki Marko nije mogao daleko od košarke.

– Imam koš u dvorištu, tako da sam cijelo vrijeme šutirao s prijateljima. Igrali bi hakl i jednoga dana sam jednostavno odlučio otići na košarkaški trening. Poslije više nije bilo povratka, objašnjava 17-godišnji Marko koji se rado okuša s ocem Franjom u igri “jedan na jedan”.

No, zasad je prednost na strani 215 centimetara visokog tate, koji se proslavio zakucavanjem nad Admiralom Davidom Robinsonom u finalu Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine.

– Zaigramo barem dva, tri puta godišnje. Još ga nisam dobio. Moram biti iskren. Pobijedi me na iskustvo. Tako će biti još koju godinu, a onda dolazi moje vrijeme. Strpljivo čekam svoju šansu, nastavlja Marko.

Marko je ostavio veliki trag u reprezentativnim selekcijama mlađih uzrasta.  Hrvatsku je predstavljao na četiri velika natjecanja, osvojivši komplet medalja. U dresu Hrvatske osvojio je zlato u kadetskom uzrastu na Europskom prvenstvu u Češkoj 2011. godine, broncu na  Svjetskom U-17 prvenstvu 2012., te srebro na EP U-18 prošle godine. Sljedeći korak je A selekcija?

– Normalno da je to cilj. Nema ljepšeg osjećaja nego nastupati za svoju zemlju na velikom natjecanju. Nadam se da ću radom i igrama dokazati da zaslužujem poziv u A reprezentaciju. No, do tada imao još puno rada za mene, zaključuje Marko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.