Marko Bašić u Grasshopperu

Marko Bašić u Grasshopperu

Grasshopper je doveo Hrvata Marka Bašića...

Foto: commons.wikimedia.org/

Grasshopper je iz Lugana doveo hrvatskog nogometaša Marka Bašića, koji je potpisao trogodišnji ugovor. Riječ je o jednom od ključnih pojedinaca prošlosezonskog povratka Lugana u najviši rang švicarskog nogometa, a igra na poziciji veznog igrača i bio je kapetan momčadi. Unatoč tome što je defenzivac sezonu je završio s 11 pogodaka. Bašić je imao ponude Luzerna, Züricha, Basela i Spezije. Prema pisanju švicarskih medija odšteta iznosi oko milijun franaka.

Bašić je izjavio: “Ovo je veliki napredak u mojoj karijeri i još jedno su se isplatili veliki trud i upornost. Zahvalan sam čelnicima Grasshoppera jer su se toliko trudili oko mog transfera. Zato imam odgovornost i dat ću svoj maksimum da opravdam povjerenje. Želim daljnji napredak u karijeri, a u novom klubu ću imati sve potrebne uvjete.”

Švicarski nogometni savez izabrao je Bašića u idealnu momčad Challenge lige u prošloj sezoni, a uskoro će vjerojatno imati i švicarsko državljanstvo. Rekao je da se ipak nada pozivu u hrvatsku reprezentaciju. Grasshopper je doveo i Kima Källstroma, a obojica će već danas odraditi prvi trening s novom momčadi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.