Marko Popović: “Reprezentacija je definitivno gotova priča”

Marko Popović: “Reprezentacija je definitivno gotova priča”

Marko Popović nalazi se na odmoru u Zadru gdje sanira ozljedu i važe klupske ponude za nastavak karijere.

Foto: Getty Images

Marko Popović, dojučerašnji košarkaš Himkija i bivši hrvatski reprezentativac nalazi se na odmoru u Zadru. Nako što je četiri godine proveo igrajući u Litvi, te pet godina igranja u Rusiji, vjerojatno je došlo vrijeme za toplije krajeve pošto nije produžio s Himkijem.

Ipak, iza njega je odlična klupska sezona u kojoj je s klubom osvojio Eurokup te je izborio finale regionalne VTB lige u kojemu je njegov klub poražen od favoriziranog CSKA.

Sezonu je malo pokvarila ozljeda skočnog zgloba uz probleme s kvadricepsom koji su se nadovezali što je bitno umanjilo Popovićevu minutažu te broj treninga koji je odradio.

Sada mu se nigdje ne žuri, odmara u Zadru i važe ponude klubova za novu sezonu, a to prema njegovim riječima ne bi trebao biti istok Europe, a prerano je i za povratak u Zadar: “Pred kraj karijere nije mi želja da se s klubom borim za ostanak. Uz dolazak nekih igrača sve je moguće, Zadar je uvijek otvorena priča.”

Što se tiče reprezentacije, izbornik Perasović je zvao, ali Popović se unatoč želji nije mogao odazvati zbog problema s ozljedom što zapravo znači definitivni oproštaj od hrvatskog dresa: “Ukoliko ne mogu dati sto posto od sebe onda nema smisla. Jako mi je krivo, pogotovo iz razloga što će Hrvatska biti domaćin tog natjecanja. Jedina moja boljka u karijeri tako će ostati činjenica da s reprezentacijom nisam uspio ništa osvojiti,” zaključio je Pop iz najvećeg hrvatskog košarkaškog grada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.